USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У світі – 43,7 мільйона біженців

21 Червня 2011 10:14
У світі налічується 43,7 мільйона переміщених осіб – це найбільша цифра за останні 15 років.
Понад 80% біженців живуть у країнах, що розвиваються. Про це йдеться в новій доповіді Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ), - повідомляє Главред.
У документі вказується на те, що кількість внутрішньо переміщених осіб, які є однією з найбільш уразливих і беззахисних категорій населення, за останній рік знову зросла і досягла 27,5 мільйона чоловік.
Наведені в доповіді цифри не враховують хвилю міграції, пов'язану з хвилюваннями в арабському світі в 2011 році.
У 2010 році серед країн походження біженців, як і раніше, лідирував Афганістан. Приблизно 3 мільйона афганців все ще знаходилися в 75 країнах світу. Кількість іракців з такою ж долею досягло 1,7 мільйона.
Список країн, які приймають найбільшу кількість біженців з інших країн, очолили Пакистан, Іран, Сирія, Німеччина і Йорданія. Замикають десятку приймаючих держав США і Великобританія.
Автори доповіді звертають увагу на глибокий дисбаланс у міжнародній системі надання допомоги біженцям. Четверо з п'яти біженців знаходять притулок в країнах, що розвиваються.
При цьому, в промислово розвинених країнах спостерігається зростання антибіженських настроїв.
Багато дуже бідних країн приймають найбільше число біженців. Так, в Пакистані їх нараховується 1,9 мільйона, а в Ірані – 1,1 мільйона. У 49-ти найменш розвинених країнах знайшли притулок два мільйони біженців.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus