USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

У Ватикані канонізують Іоанна Павла ІІ

20 Червня 2013 14:25
Папу Іоанна Павла ІІ зарахують до лику святих.

Про це повідомляє Інтерфакс.

Так, офіційний Ватикан повідомив, що комісія богословів підтвердила факт вчинення ще одного дива папою Іоанном Павлом II, що знімає головну перешкоду до зарахування його до лику святих.

За римо-католицькою традицією, для канонізації померлого праведника необхідно чотири офіційно задокументованих дива, здійснені ним за життя.

Вже через кілька тижнів після смерті Іоанна Павла II 2005 року новий папа Бенедикт XVI дав хід процесу його канонізації. У 2011 році Іоанн Павло II був зарахований до лику блаженних, що передує приверненню до лику святих. Тепер справу про зарахування понтифіка до лику святих направлять в комісію кардиналів, а потім вона надійде на затвердження нинішньому папі Франциску.

Раніше джерела у Ватикані повідомляли, що канонізація Іоанна Павла II може відбутися у жовтні і бути приурочена до 35-річчя з дня його обрання понтифіком
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus