USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У волинських водоймах рятували рибу. ФОТО

5 Вересня 2013 12:57
Обстежуючи водні об’єкти Нововолинської рибоохоронної дільниці, інспектори виявили поблизу річки Західний Буг в селі Заставне Іваничівського району незначні за площею та глибиною водойми, що утворилися після сходження повеней та паводків. У них залишилося багато молодої риби, яка скоро загине внаслідок висихання водойм. Щоб цього не сталося, рибу необхідно було виловити і випустити до річки, повідомили у прес-службі Волиньрибохорони.

Керівництво Волиньрибоохорони прийняло рішення організувати порятунок риби шляхом переселення її в основне русло річки Західний Буг.

Інспектори рибоохорони спільно з громадськими помічниками, озброївшись любительськими знаряддями лову, тарою для перевезення риби, гужовим транспортом, іншим інвентарем, вирушили 31 серпня 2013 року до зазначених водних об’єктів.

Перед початком роботи набрали води у велику бочку на возі, і тоді почали виловлювати рибу. Улов виливали до великої бочки, а потім цю бочку везли до річки, де перекидали у воду. Випущена риба спочатку крутилася біля берега, збиваючись у зграйки і виблискуючи спинами прямо на поверхні річки. Щучки, випущені разом з усіма, вже починали полювати на своїх товаришів по полону.

Спеціалісти сектору іхтіології та регулювання рибальства підрахували, що за кілька годин роботи врятували близько півтори тисячі особин різних видів риб - щука, карась сріблястий, окунь, плітка та інші.

Довідка.
Волинь – одна зі найбагатших в Україні на водні ресурси областей. Одних тільки річок у нас 137, озер – 268, та значна кількість штучно створених водних об’єктів. Це робить наш край надзвичайно сприятливим для риболовлі і відпочинку на воді. Рибалку на Стиру та Прип’яті, менших річках та озерах приваблює тисячі місцевих жителів, постояти з вудкою чи спінінгом на річках полюбляє і багато громадян, які приїздять до нас і з інших областей.







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Слава рятівникам! Показати IP 5 Вересня 2013 13:50
Молодці, що порятували рибу!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus