USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Учасники «Бандерштату» уклали антологію

26 Лютого 2015 08:00
Учасники літературної сцени фестивалю «Бандерштат» уклали «Бандерштатну антологію» – збірку своїх літературних текстів, – йдеться на порталі «Українська літературна газета».

На сторінках цього видання представлено різні вікові категорії сучасних українських поетів, які живуть і творять у різних містах і селах нашої держави: Луцьку, Львові, Харкові, Києві, Луганську, Івано-Франківську, Дніпропетровську, Ніжині, Ужгороді та інших.

На 192-ох сторінках «Бандерштатної антології» – тексти учасників літерної сцени фестивалю українського духу «Бандерштат», що, починаючи з 2007 року, проходить на Волині.

Ця книга побачила світ завдяки як фінансовій, так і моральній підтримці Юрія Луценка.

В антологію потрапили поетичні тексти Світлани Богдан, Тетяни Бондар, Володимира Вакуленка –К, Ольги Волинської, Оксани Гундер, Павла й Петра Коробчуків, Вікторії Литвак, Ганни Луцюк, Ольги Ляснюк, Марії Марченкової, Валентини Петрук, Олени Пашук, Романа Романюка, Йосипа Струцюка, Еліни Форманюк, Юлії Хвас, Олександра Шуміліна (загалом – 45 авторів).

Як зазначає Ганна Луцюк, упорядник «Бандерштатної антології», тут зібралися різні люди з різними малюнками на долонях, внутрішніми химерами та рівнем письменства. Але не побоюся заявити, що «Бандершататна антологія» увібрала в себе найживішу поезію, що зчитана з рідних гір, степів і морів за останні роки.

На переконання письменника та літературознавця Миколи Мартинюка, директора ПВД «Твердиня», ця книга особливо актуальна зараз, коли «триває війна за право України бути Україною».

Нагадаємо, що черговий, вже 9-ий Всеукраїнський фестиваль Бандерштат відбудеться у Луцьку з 31 липня по 2 серпня 2015 року на території іподрому в Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus