USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

Учні чотирьох шкіл Луцька спробують себе у ролі депутатів

24 Травня 2016 10:40
Про що мріють учні старших класів, які ідеї прагнуть втілити в життя і над чим працюють вже нині? За підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» у чотирьох школах міста, в яких діють Фонди розвитку навчальних закладів, проводять конкурс «Учнівська обласна рада».

Про це повідомили у прес-службі Фонду.

Школи претенденти - це ЗОШ № 11, 12, 16 та 13 – та школа міста. Аби взяти участь у конкурсі учні 9 – 11 класів написали програми розвитку області, представили її перед однокласниками, обґрунтувати своє бачення. Старшокласники піднімають питання соціальної сфери, поліпшення інфраструктури області, екології, медицини, сільського господарства. Учні добре орієнтуються в питаннях економіки та політики.
програма розвитку зош 12 from Lentochka Oka

В 11 та 16 школах серед кандидатів у депутати обрали претендента на посаду голови обласної ради. Згідно з підсумками таємного голосування та висновками виборчої комісії ними стали - Ганна Сербіненко та Катерина Смаль.
Голова обласної учнівської ради має представити шкільний проект розвитку Волинської області та захистити його перед іншими кандидатами. Відтак з 4 шкіл міста за умовами конкурсу відберуть чотири претендента на пост голови обласної ради. Кожен кандидат представить загальношкільний проект розвитку області, після чого всі депутати оберуть одного голову учнівської ради. Таке голосування відбудеться у сесійному залі Волинської обласної ради. Саме там чотири школи розділяться на фракції, проекти рішення пропрацюють у депутатських профільних комісіях і насамкінець проведуть сесію обласної ради за участю школярів.
Мета конкурсу показати, як можуть працювати органи місцевого самоврядування з ініціативи учнів. Аби цей процес не минув безслідно всі етапи конкурсу відзнімуть на камеру та змонтують короткометражний фільм під назвою «Учнівська обласна рада». Фільм подадуть на спеціальну номінацію «Місцеве самоврядування – це ми!», що заснована Міжнародним дитячим телевізійним фестивалем «Дитятко» спільно з Радою Європи.
програма розвитку волинської_області_зош_13 from Lentochka Oka
Переможці конкурсу поїдуть у Страсбург аби побачити, як працюють політики Європейського союзу.
стратегія розвитку волині зош 16 from Lentochka Oka
стратегія розвитку волинської області зош 11 from Lentochka Oka

Таку можливість школярі можуть отримати завдяки проекту «Сучасна освіта» від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» в рамках якого діють Фонди розвитку навчальних закладів, що всіляко сприяють розвитку учнів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus