USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Україна може отримати безвізовий режим з ЄС на саміті 21-22 травня

12 Січня 2015 10:31
Саміт країн "Східного партнерства" в Ризі, на якому Україна може отримати безвізовий режим з країнами Євросоюзу, відбудеться 21-22 травня цього року. Про це заявив прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі, - повідомляє УНІАН.

"Грузія повинна домогтися конкретних результатів до Ризького саміту "Східного партнерства", який відбудеться 21-22 травня поточного року, - заявив прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі грузинським журналістам, підбиваючи підсумки свого візиту до Латвії, де він побував 9-10 січня на чолі урядової делегації країни, повідомляє Новини-Грузія.

В рамках візиту прем'єр-міністр Грузії виступив з промовою на міжнародній конференції "Рік розвитку Європи", а також провів ряд зустрічей з високопоставленими представниками влади Латвії.

Грузинська сторона сподівається, що на саміті "Східного партнерства" буде прийнято рішення про безвізовий режим Грузії з Євросоюзом. У поточному році Латвія обрана країною - головою Ради Євросоюзу.

Нагадаємо, у вересні Європейський Союз висловив готовність ввести безвізовий режим для поїздок громадян України після виконання вимог Плану дій з лібералізації візового режиму.

При цьому вже в листопаді українське МЗС підтвердило можливість ухвалення рішення про безвізовий режим з ЄС на саміті «Східного партнерства» в Ризі (Латвія) в травні 2015 року, оскільки Україна виконує необхідні умови, однією з яких є введення з 1 січня 2015 року процедури видачі біометричних закордонних паспортів.

Щоправда, перших заявників на видачу біометричних паспортів чекають відсьогодні, 12 січня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
вдв Показати IP 12 Січня 2015 11:29
заради цього потрiбно звiльнити Крим вiд загарбника, а хто останеться живий той може получить безвiзовий в'iзд, тiльки шо вiн вам дасть ???
Устилуг-ягодин Показати IP 12 Січня 2015 12:00
Хто ще вірить в ці казки. Читайте що відбувається на кордоні з Польщею нашим кращим "партнером" які пхають нас як буферну зону аби не вони. Чергова брехня про краще що настане МОЖЛИВО в травні.
Анонім Показати IP 12 Січня 2015 12:47
Вже про цей безвізовий режим лише Порошенко обіцяв разів з 10. Одним менше, одним більше - яка різниця. Усі вже звикли.
Анонім Показати IP 12 Січня 2015 12:49
Та швидше Гондурас отримає безвізовий режим, ніж Україна. Хто там чекає нас?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus