USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Україна не використала 8 мільярдів євро допомоги від ЄС

16 Травня 2019 08:14
Україна не використала близько 8 млрд євро допомоги, які були виділені ЄС.

Про це повідомляють Українські новини.

«ЄС виділяє значні суми Україну на підтримку реформ, однак ці гроші не завжди використовуються як можна краще. Потрібно розуміти той факт, що більша частина цих коштів, які виділяються, взагалі не використовується за цілою низкою причин», – сказав глава представництва Європейського Союзу в Україні Хьюг Мінгареллі.

За словами голови представництва ЄС, основною причиною є відсутність якісної інституційної спроможності, а для прискорення процесу потрібно «давити» на місцеву владу.

«Ми порахували, що зараз не використано 8 млрд євро, які були надані ЄС ... Перш ніж просити додаткових грошей, витратьте спочатку ті, які доступні», – додав Мінгареллі.

Представники України і ЄС у вересні 2018 року підписали кредитну угоду про надання 4-ї програми макрофінансової допомоги ЄС Україні (MFA IV) на 1 млрд євро і меморандум про взаєморозуміння, в якому закріплені умови виділення цих коштів. Сума в 1 млрд євро розділена на два рівних транші.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
скептик Показати IP 16 Травня 2019 10:10
проценти за кредитом стягнути з посадовців, якими проявлено бездіяльність
пенсіонери Показати IP 16 Травня 2019 11:01
А я думаю чого це від цеї "свідомості" ганебний брехливий крадій пенсій петько паросенко свинярчуком гонтаркою яйценюком гройцманом ревою розенком коболєвим та багатьма іншими крадіями з БПП-банди збагатився в рази? А це порошенівська свідомість так нещадно грабує пенсіонерів і кричить патріотичні гасла, а люди змушені бідкатися по заробітках по закордонах і нам виживається все гірше і гірше і так хочеться гучно на ввесь світ заявити що ви порошено-бандити своїми шкурними крадійськими діями ЗГАНЬБИЛИ УКРАЇНУ!!!!! Порошенка з БПП-бандитами з конфіскаціями довічно посадити НА НАРИ!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus