USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Україна та Франція підписали угоду про спільні дослідження в Антарктиці

17 Листопада 2017 07:40
Українські науковці зможуть долучитися до проведення досліджень на французьких антарктичних та субантарктичних станціях. Про це домовилися під час зустрічі директор Департаменту науково-технічного розвитку МОН, представник Уряду України в Секретаріаті договору про Антарктику Дмитро Чеберкус та Ів Френо, директор Французького полярного інституту імені Поля-Еміля Віктора, повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України.

Французька сторона запропонує Україні для співпраці низку наукових проектів, які нині реалізуються їхнім полярним інститутом. Вони стосуються таких напрямів, як геологія, клімат, жива природа, астрономія, сейсмологія тощо. МОН разом з представниками наукової спільноти оберуть ті, що є для нас найбільш пріоритетними.

«За обраними проектами ми плануємо розпочати двостороннє співробітництво в сфері дослідження Антарктики. Завдяки цьому наші вчені, наприклад, отримають можливість долучитися до наукових досліджень на французьких антарктичних та субантарктичних станціях. Причому це можуть бути як короткострокові проекти, так і тривалі – терміном до одного року. Забігаючи наперед, можу сказати, що наші вчені вже зацікавилися двома проектами щодо досліджень на архіпелазі Кергелен», – розповів Дмитро Чеберкус.

Ів Френо пообіцяв підтримувати публікації вчених за підсумками цих досліджень в наукових виданнях Франції. Це дозволить підвищити публікаційну активність українських вчених і зробити нашу антарктичну науку більш видимою для світової наукової спільноти.

Сторони також дійшли згоди провести спільний науковий семінар весною 2018-го, тематика якого буде визначена дещо пізніше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus