USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Україна видала Австрії олімпійського чемпіона, якого підозрюють у розбещенні неповнолітніх

13 Вересня 2019 10:56
Україна видала Австрії дворазового олімпійського чемпіона з дзюдо Петера Зайзенбахера (Peter Seisenbacher), якого підозрюють у розбещенні неповнолітніх. Як повідомила речниця суду та адвокат підозрюваного, Зайзенбахера у четвер, 12 червня, доправили до в’язниці у Відні.

Упродовж 48 годин має бути вирішене питання про взяття його під варту, зазначає DW з посиланням на агентство новин AFP.

Колишнього дзюдоїста підозрюють у розбещенні неповнолітніх та зловживанні службовим становищем. За інформацією прокуратури Відня, у період з 1997-го по 2004 рік він під час роботи тренером з дзюдо вчиняв дії сексуального характеру щодо трьох на той момент неповнолітніх дівчат. Згідно з австрійським законодавством, йому загрожувало покарання у вигляді позбавлення волі від одного до десяти років. Сам Зайзенбахер поки публічно не висловлювався стосовно висунутих йому обвинувачень, щодо нього діє презумпція невинуватості.

Зайзенбахер перебував у міжнародному розшуку з грудня 2016 року, коли він без поважних причин не з’явився за викликом до суду у Відні. Після цього було видано ордер на його арешт та запущено процедуру розшуку.

Чоловіка вперше затримали в Києві в серпні 2017 року. Після закінчення 40-денного терміну тимчасового арешту його звільнили з-під варти, а Україна тоді відмовила Австрії в екстрадиції, посилаючись на те, що термін давності за інкримінованими Зайзенбахеру злочинами минув.

Два роки колишній спортсмен перебував в Україні і врешті 9 вересня 2019 року був знову затриманий при спробі нелегального перетину українсько-польського кордону за фальшивим паспортом. Раніше посольство Австрії в Україні анулювало його паспорти.

Зайзенбахера після затримання передали правоохоронним органам у Львові, а звідти вже літаком доправили до Відня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus