USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Україна – серед найнесприятливіших для народження країн

6 Вересня 2013 21:50
Одне з останніх місць у рейтингу країн, найкращих для народження, посіла Україна.

Якби діти могли обирати де народитися, то Україну вони напевно б уникали, - вважають аналітики з корпорації The Economist Intelligence Unit. Про це повідомляє «Фокус».

Нижче України,яка посіла 78 місце у рейтингу, лише Кенія (79) та Нігерія (80).

Держави оцінювалися за 11 критеріями: рівень життя, стабільність на ринку праці, рівноправ'я статей, географічне положення, рівень злочинності, оцінка особистого щастя, оцінка системи охорони здоров'я, сімейні цінності та інше.

Враховуючи, що, на думку аналітиків The Economist, саме багатство країни, виміряне у ВВП на людину, на 2/3 визначає задоволеність громадян своїм життям, перші позиції в рейтингу посіли Швейцарія, Австралія і Норвегія. Україна ж потрапила до переліку бунтуючих і бідних держав, де панує політичний гніт. Крім того, вона фактично стала найгіршою в Європі країною, де можна було б народитися.

Утім, українські демографи з оцінками іноземних фахівців не згодні.

«Якщо говорити про ВВП, то ми дійсно в групі країн з низькими доходами. Але щодо всіх інших критеріїв, то у нас ситуація значно краща, ніж у Нігерії. Такого рейтингу не повинно було бути» , - стверджує фахівець Інституту демографії та соціальних досліджень імені Птухи Людмила Черенько.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus