USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Українська діаспора вийшла на ходу пам'яті загиблих в Україні

19 Листопада 2014 12:09
Пам'ять загиблих українських воїнів усіх часів вшанували у Лондоні та Нью-Йорку, - інформує Еspreso.tv з посиланням на VIDIA.

Українці Великої Британії пройшлися маршем пам’яті Трафалгарською площею. Після короткого вступного слова Голови лондонського відділу Спілки українців Британії Влодка Павлюка та виконання державного гімну України учасники ходи організовано пройшлися центральними вулицями Лондона до обеліска Сенотаф, що на вулиці Вайтхол.

Українці підійшли до монументу, запалили свічки пам’яті в руках і поклали вінок шани Героям-захисникам рідної землі всіх часів. Разом із священиками помолилися за душі загиблих.

Жалобна церемонія, на якій було кілька сотень людей, завершилася виконанням державного гімну України та закликом-відповіддю "Слава Україні! – Героям Слава!" українською та англійською мовами.

Ходу організували Союз українців Великої Британії, Молодіжні українські організації та Лондонський Євромайдан.

У Нью-Йорку влаштували акцію підтримки українських захисників на Times Square.

"Ця акція присвячується нашим дорогим героям – захисникам України! Велика вам вдячність – за вашу мужність, за любов до України, за те, що ви нас захищаєте! Низький вам уклін! Хай вас оберігають усі Сили Небесні! Хай кулі оминають вас!", – написала активістка Валентина Бардакова на своїй сторінці у Фейсбуці.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus