USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Українська армія поки що не перейде на контракт

31 Травня 2013 11:34
Нова програма реформування української армії передбачає повний перехід на контрактну армію не у 2014 році, як звучало раніше в заявах чиновників Міноборони, а лише через п'ять років — в 2017, - пише «Сегодня».

За словами міністра оборони Павла Лебедєва, реформа триватиме у декілька етапів, а примусових закликів вже з наступного року не буде. «Осінній заклик буде останнім. Реформа армії — це складний процес, який реалізується згідно з планом реформ. Це рішення прийняте, і назад дороги немає. Призову більше не буде».
Проте, за словами міністра, охочим служити в армії на добровільних засадах Міноборони піде на зустріч. Наразі опрацьовують проект поправок до закону про військову службу, які регулюватимуть це питання.

Гроші для реформи
Міністр оборони заявив, що на реформу знадобиться 131 мільярд гривень. Часткове фінансування проведуть з бюджетних коштів, а частково — за рахунок продажу зайвого військового майна, пояснив міністр.

«Коли армія скорочується, то логічно, щоб військові об'єкти були реалізовані, а гроші використовували на модернізацію армії. Потрібно, щоб це відбувалося прозоро», — вважає директор «Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння» Валентин Бадрак.

Військових чекає скорочення

«До 2017 року передбачається скоротити кількість генералів на 30%, а полковників — на 40%», — сказав міністр оборони. Що буде із скороченими військовослужбовцями? «Якщо це робити за один рік, то можна говорити про гуманітарний вибух, а за п'ять років це можна зробити плавно. Головне, розробити програми для адаптації і перекваліфікації військових», — говорить Бадрак.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
тихін Показати IP 31 Травня 2013 18:47
Українська армія перейде на контракт тоді, коли в ній халишиться тільки головнокомандувач.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus