USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Незаангажовані ЗМІ в Україні майже неможливі, однак буває й гірше

24 Травня 2013 16:29
В Україні незаангажовані мас-медіа можливі лише як інтрент-ресурси, - зазначив Голова правління Міжнародної громадської організації «Інтерньюз-Україна» Констянтин Квурт.

Про це йшлося під час зустрічі з фахівцем у медіа-галузі Костянтином Квуртом в інформаційно-аналітичному центрі «ВолиньМедіа» 24-ого травня.

Найбільша проблема ЗМІ – політична заангажованість

Голова правління Міжнародної громадської організації «Інтерньюз-Україна» Констянтин Квурт під час зустрічі поділився успішним досвідом реалізації різноманітних проектів, спрямованих на розвиток медіа, журналістики й громадянського суспільства.

Медійник зазначив, що ЗМІ в ідеалі мають бути: професійні, політично незаангажовані і фінансово спроможні. В Україні такі поки що неможливі. «Оскільки найбільша проблема - це політична заангажованість.

Українські медіа «пасуть задніх»
Також фахівець зауважив, що в Європі змінилися підходи до ЗМІ. Медіа – це сторонній спостерігач уже не працює, тобто не хочуть бачити просто розважальний контент чи просто новини. Там, мовляв, цікаві - ті медіа, які допомагають вирішувати проблеми своїх громад, - говорить керівник «Інтерньюз-Україна.

Зараз ж українські медіа «пасуть задніх». «Ми в рейтингу країн нижче 100-ого місця, але є такі країни, що ще гірші», - підкреслив Констянтин Квурт.

Нині, за словами медійника, в Україні можливе створення інтернет-телебачення і зараз уже є таких три проекти. Утім, яке воно буде - поки що невідомо.

Довідково: «Інтерньюз-Україна» - найбільша неприбуткова організація в галузі медіа в Україні, має великий досвід у реалізації різного роду проектів, спрямованих на розвиток медіа, журналістики і громадянського суспільства. Створили перше українське інформаційне агентство УНІАН і перші незалежні новини «Вікна».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus