USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Українських студентів направлятимуть на стажування за кордон

1 Липня 2013 14:30
Міністр освіти і науки підписав наказ про стажування у вишах за кордоном.

Так, Дмитро Табачник підписав наказ № 863 від 27 червня 2013 «Щодо направлення на навчання та стажування у провідні закордонні вищі навчальні заклади». Відповідно до наказу, затверджено списки студентів, аспірантів, наукових і науково-педагогічних працівників, які за рішеннями Конкурсної комісії рекомендовані на навчання та проходження стажування у провідних вищих навчальних закладах за кордоном, передає УНН з посиланням на прес-службу Міністерства освіти та науки.

«Наказом передбачено керівникам вищих навчальних закладів забезпечити відповідно до законодавства укладання договорів із закордонними вищими навчальними закладами щодо навчання у них студентів і аспірантів або стажування наукових і науково-педагогічних працівників; студентами, аспірантами, науковими і науково-педагогічними працівниками, які відібрані для проходження навчання, стажування у провідних закордонних вищих навчальних закладах», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, з квітня 2011 року реалізується урядова бюджетна програма з навчання студентів і аспірантів, а також стажування наукових і науково-педагогічних працівників у провідних вищих навчальних закладах і наукових установах світу.

Державна підтримка і фінансування навчання та стажування за кордоном в вищих навчальних закладах США, Великобританії, Франції, Німеччини, Японії та інших економічно розвинених країн надається студентам, аспірантам і фахівцям природничого та інженерно-технічного напрямів, у яких на сьогодні в державі є найбільша необхідність. Зокрема, це такі напрямки, як IT-технології, біонанотехнології, нові нетрадиційні джерела енергії, раціональне природокористування, авіаційна та ракетно-космічна техніка, атомна енергетика тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Реалістка Показати IP 1 Липня 2013 14:50
Ви вірите, що звичайний студент може поїхати по програмі закордон? Не смішіть.
стажер Показати IP 1 Липня 2013 17:04
Вірю...збирати полуниці, чистити хліви, мити посуд.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus