USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Українським школам не вистачає інтернету

12 Червня 2011 10:31
Понад 93% українських шкіл оснащені комп'ютерами, але в той же час вони часто є застарілими і не відповідають сучасним нормам.
А недостатня комп'ютеризація українських шкіл є перепоною для впровадження інформаційних технологій у школах. Такі дані та висновки були зроблені за підсумками онлайн-дослідження компанії Microsoft «Інновації в навчанні», - інформує internetua із посиланням на liga.kiev.ua.

Так, згідно з дослідженням, близько 61% українських вчителів вважають, що школи комп'ютеризовані недостатньо, що заважає впроваджувати в навчальні заклади IT-інновації.
У той же час, в порівнянні з аналогічним дослідженням в минулому році, ситуація трохи покращилася, оскільки тоді цю проблему на перше місце ставили 83% опитаних педагогів.

Дослідження також виявило, що технічна підготовка вчителів у використанні інформаційно-комунікаційних технологій зростає.
Половина опитаних у цьому році вважає, що їх технічна підготовка серйозно заважає впроваджувати IT в освіту, тоді як у минулому році так вважали 67% вчителів.
Але технології все ще використовуються у виконанні традиційних завдань у класі, а не для зміни самого способу викладання. Викладачі відзначають, що не мають достатньо технологічних ресурсів у класах для їх повної інтеграції в методики викладання.
Більше того, майже половина вчителів вважає, що відсутність інтернету чи поганий зв'язок є серйозними перешкодами для повноцінної роботи.

У той же час педагоги підкреслюють, що мають більше доступу до технологій поза школою, ніж у класі. Зокрема, це відзначили 73% опитаних. Близько 54% учнів мають доступ до комп'ютера з Інтернетом за межами школи.
Як зазначають в Microsoft, ця інформація дозволяє зробити висновок про те, що при використанні вчителями такого інноваційного методу, як розширення викладання за межі класу, педагоги зможуть використовувати потенціал більшого доступу до технологій.

Щорічне опитування, який на замовлення Microsoft проводить дослідницька компанія Cross Tab Research (США), дозволяє відслідковувати темпи впровадження інновацій в шкільний процес і визначає перепони на шляху до цього, а також ступінь залученості учнів у інтерактивні навчальні методики та їх підготовку до «цифрового» стилю життя.

Анкетування проводиться в режимі онлайн, у цьому році в ньому взяли участь 3864 вчителі з Україною.

Нагадаємо, на початок 2010/2011 навчального року в Україну на 28 учнів припадав тільки 1 комп'ютер. Для порівняння: в Європі і США в середньому 1 ПК на 5-7 учнів.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus