USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Українці зможуть побачити сонячне затемнення у прямій трансляції

21 Серпня 2017 04:45
У понеділок, 21 серпня, відбудеться повне сонячне затемнення, яке може спричинити безліч змін в поведінці людей і стихій. Про те, де можна буде побачити унікальне явище, повідомляє "Telegraf".

Тривалість

Сонячне затемнення 21 серпня 2017 року стане дійсно унікальним, тому що триватиме 1,5 години. Повну фазу затемнення можна спостерігати лише кілька хвилин. Також буде набагато більша так звана сонячна корона, ніж під час інших затемнень.

Де дивитися

Фахівці повідомляють, що сонячне затемнення почнеться 21 серпня о 21.26 за київським часом. Але його не дарма вже встигли прозвати "Великим американським затемненням": найкраще його зможуть побачити мешканці США. Також воно стане першим сонячним затемненням з часів заснування США, повну фазу якого можна спостерігати тільки в Америці.

В Україні - тільки зі спецобладнанням українці побачити сонячне затемнення у 2017 році без спеціального обладнання не зможуть. Але спостерігати за повним сонячним затемненням 21 серпня можна буде, завдяки прямій трансляції NASA, для якої агентство використовує 11 космічних апаратів, 3 літаки та 50 аеростатів.

Подивитися трансляцію можна буде за посиланням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus