USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Українці судяться з колекторами

20 Червня 2011 10:43
Українці все частіше почали звертатися до суду з позовами на «недобросовісних» колекторів.
У Вінницькій області вже є рішення суду, що зобов'язує керівника колекторської компанії не лише вибачитися, але й виплатити 50 тисяч гривень морального збитку. Про це пише ТСН із посиланням на Сегодня.
Компанія поплатилася за те, що протягом року її працівники тероризували людину по телефону, змушуючи повернути борг у 36 гривень, якого вона не визнавала. У результаті у «боржника» не витримало серце, і він потрапив в лікарню.
Спілкування з колекторами часто закінчується і летальними результатами. Як стверджують представники громадських організацій, через неможливість погасити узятий кредит число самогубств уже перевищило 100 осіб.
«На межі в першу чергу опиняються люди, які втратили через кредити єдине житло», - кажуть юристи.
Серед незаконних методів, які можуть використати колектори: залякування по телефону, зокрема нічні дзвінки, тиск на родичів. Можуть почати давити на начальство на роботі.
У таких випадках юристи радять звернутися в правоохоронні органи і поскаржитися у банк – там можуть не знати, якими методами вибивають борги.
А якщо пропонують заплатити меншу суму, обіцяючи розв'язати проблему з фінустановою, краще перевірити ще раз у банку, щоб не попастися шахраям.
Банкіри запевняють, що зараз колектори активізувалися, оскільки залишилися лише найпроблемніші випадки. З іншими боржниками банки, мовляв, розібралися самі.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus