USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Українців визнали найтолерантнішими

11 Серпня 2011 11:57
Результати дослідження 33 країн показали, що культура України є «найширшою», а українці є найтолерантнішими до всього нового та девіантного.
Про повідомляє Український тиждень із посиланням на видання The World Affairs.
За даними дослідження, проведеного міжнаціональною групою міжнародних експертів у галузі психології, соціології та стратегічного менеджменту з 43-х провідних університетів світу, українці є найбільш толерантною нацією із 33 проаналізованих.
Автори виділяють «широкі» (вільні або ж відкриті) культури – з широким світосприйняттям та толерантністю до чогось нового та девіантної поведінки, та «закриті» культури, для яких характерні дотримання жорстких соціальних норм та нетолерантність до будь-який проявів інакшості або ж відхилень.
Так, за 13-бальною шкалою (де 13 – найбільш закрита культура, 1 – найбільш відкрита) країною із найбільш закритою культурою є Пакистан (12,3), за ним ідуть Малайзія (11), Індія (11), Сінгапур (10,4) та Південна Корея (10.0).
Досить закритими виявились також культури Норвегії (9,5), Туреччини (9,2), Японії (8,6) та Китаю (7,9).
Найбільш відкритими та толерантними є культури Угорщини (2,9), Естонії (2,6) та України (1,6).
Загалом, відкритість або ж закритість культури, як зазначається у дослідженні, відображається в соціальних інституціях та практиках. Так, «закриті» країни ймовірніше за все, мають автократичне правління, за якого придушується інакомислення, а ЗМІ є менш відкритими та контролюються владою.
Процент громадян, які беруть участь в колективних заходах, масових акціях протестів у країнах із закритою культурою є набагато нижчим, ніж у країнах із відкритими культурами.
Американський історик, дослідник імперіалізму та націоналізму та директор програми вивчення Східної та Центральної Європи професор Олександр Мотиль зауважує, що за останні 25 років в Україні відбувалися практично нон-стоп протести.
Починаючи від антирадянських демонстрацій кінця 1980-х, акціями проти президента Кучми в 90-х, Помаранчевої революції та Податкового майдану у 2010 році та протести проти арешту Тимошенко. А тому така антиурядова та антиавторитарна поведінка українців є найкращим підтвердженням саме тієї відкритості культури України.
А відсутність України у переліку країн, де рівень релігійної та інших видів дискримінації щороку зростає, підтверджує статус толерантності українців до всього нового та іншого.
Загалом, в межах 8-річного дослідження було опитано 6960 респондентів із 33 країн світу на п’яти континентах. Головним критерієм оцінки країн був ступінь вільності (свободи висловлювання, віросповідання тощо) та можливості відхилення від певних стандартних загальноприйнятих норм поведінки в державах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Max Freeman Показати IP 11 Серпня 2011 12:17
Не смешите меня... Я был свидетелем в суде по делу о нанесении телесных повреждений моему знакомому темнокожему. Человек просто подошел, просто толкнул и просто ударил. Хотите посмотреть на толерантность? Возьмите под левую руку гея, под правую - темнокожего и зайдите в любой ночной клуб. Не факт, что вас тронут. Но "толерантность" вы увидите во взглядах... :) И это в стране, которая не знакома с проблемой больших иммигрантских общин...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus