USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Росію депортували 1,2 мільйона українців, – Денісова

9 Травня 2022 23:21
Уповноважений з прав людини Верховної Ради України Людмила Денісова заявила, що через фільтраційні табори на тимчасово окупованих територіях пройшли вже понад 1185 тисяч українських громадян, яких насильно депортували в РФ.

Про це вона розповіла під час брифінгу 9 травня, інформує Корреспондент.net.

«Більшість наших громадян, це стосується, зокрема, Маріуполя, звозяться у фільтраційні табори, розташовані на території тимчасово окупованих Донецької та Луганської областей. У деяких з них перебуває понад 20 тисяч наших громадян. Тих, хто не пройшов фільтрацію, вивозять в РФ на примусову депортацію», – наголосила Денісова.

За її словами, серед депортованих українців – понад 200 тисяч дітей.

Нагадаємо, Міжнародний комітет Червоного Хреста досі веде переговори з російською стороною про доступ до насильно вивезених в РФ українців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus