USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Україну запідозрили в причетності до ракетно-ядерної програми КНДР

14 Серпня 2017 20:24
Аналітики, оглядаючи фото нових ракетних двигунів КНДР, дійшли висновку, що вони походять від конструкцій, які колись приводили в дію ракетний флот Радянського Союзу. Двигуни були настільки потужними, що одна ракета могла запустити 10 термоядерних боєголовок між континентами, повідомляє ТСН з посиланням на New York Times.

Ці двигуни були пов'язані тільки з кількома колишніми радянськими об'єктами. Урядові слідчі і експерти зосередили свої розслідування на ракетному заводі в Дніпрі. Під час "холодної війни" завод виробляв найсмертоносніші ракети в радянському арсеналі, включаючи гігантський SS-18. Він залишався одним з основних виробників ракет Росії навіть після здобуття Україною незалежності.

Виробництво таких двигунів здійснювалося лише на кількох заводах на території колишнього СРСР. Урядові слідчі і експерти США зосередили свою увагу на заводі «Південмаш» в Україні. За часів Холодної війни цей завод в місті Дніпро будував найпотужніші ракети для радянського арсеналу включно з гігантською СС-18. Завод залишився головним виробником російських ракет навіть після того, як Україна здобула незалежність.

Але після повалення режиму Віктора Януковича для «Південмашу» настали важкі часи. Росія скасувала програму оновлення свого ядерного арсеналу. Український завод недофінансовані і деморалізований.

Експерти вважають, що саме він став головним джерелом двигунів, на яких літали міжконтинентальні ракети КНДР, запущені в минулому місяці.

Тим часом секретар РНБО України Олександр Турчинов у своєму коментарі у відповідь на публікацію американського видання The New York Times заявив, що Україна не постачала ракетні двигуни та будь-які ракетні технології до Північної Кореї, а появу відповідних публікацій в іноземних ЗМІ вважає кампанією російських спецслужб.

Він наголосив, що Україна завжди дотримується всіх взятих на себе міжнародних зобов'язань, тому підприємства українського оборонного та авіакосмічного комплексу не постачали зброю та військові технології до Північної Кореї. Турчинов назвав публікації в іноземних ЗМІ щодо передачі "Південмашем" ракетних технологій до Північної Кореї неправдивою інформацію.

"Ця інформація не має під собою жодних підстав, є провокативною за змістом, та, скоріш за все, спровокована російськими спецслужбами для прикриття власних злочинів", - сказав Турчинов.

Він наголосив, що Україна вважає владний режим Північної Кореї "тоталітарним, небезпечним та непередбачуваним, і підтримує всі санкції проти цієї країни". "Так само, як і санкції проти Російської Федерації, режим якої дедалі більше стає схожим на північнокорейський", - зазначив Турчинов, додавши, що з початку агресії РФ проти нашої країни у 2014 році "Україна повністю припинила постачання зброї, військової техніки та військових технологій до Росії".

"Україна не постачала ракетні двигуни та будь-які ракетні технології до Північної Кореї. Вважаємо, що ця антиукраїнська кампанія спровокована російськими спецслужбами для прикриття своєї участі в північнокорейських ядерних та ракетних програмах", - резюмував Секретар РНБО України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ще не зовсім свідоми Показати IP 14 Серпня 2017 20:55
А ще хочуть "Джевелін". Так відразу корумповані собаки їх за хабарі моджахедам продадуть.
! до ще не зовсім свідоми Показати IP 16 Серпня 2017 11:27
Дурень думкою багатіє, як то кажуть у нас. Ти можеш і далі молитись на ботоксну крису і його махінації, але тут все зрозуміло, - ядерна програма кндр організована, профінансована виключно паРашою, а ці статтейки, ну хіба що замість туалетного паперу, да ще що б ваше тролекубло трішки повизжало в істериці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus