USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Усі райони Волині хочуть позбавити статусу «чорнобильців»

20 Серпня 2013 16:15
Влада хоче позбавити усі населені пункти Волині статусу постраждалих третьої категорії після аварії на Чорнобильській АЕС. Про це повідомляє депутат Камінь-Каширської районної ради Богдан Козік.

Так, наприкінці липня із державного агентства управління зоною відчуження надійшли експертні висновки про стан радіологічного забруднення населених пунктів області. Згідно з цими експертними висновками усі населені пункти Волинської області (зокрема і Камінь-Каширський район) пропонується позбавити статусу постраждалих третьої категорії. Тобто вважати, що ці території вже не є забрудненими радіонуклідами, йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що 16 серпня 2013 року сесія Камінь-Каширської райради ухвалила звернення до Волинської облради з проханням відтермінувати перегляд меж зон радіоактивного забруднення і сприяти у проведенні дозиметричної паспортизації населених пунктів регіону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Маневичанин Показати IP 20 Серпня 2013 19:01
Давно пора було це зробити.Наразі радіаційна ситуація в цих районах значно краща як була навіть 10 років тому.Та й в 1986 році ситуація була більш складнішою в селах Маневицького району.Багато сіл в той час приєднали до зони огульно.А політикам немає чогопіаритись на цьому.
Colonel до Маневичанин Показати IP 20 Серпня 2013 21:56
Як нема чого? А дерибан "чорнобильських грошей". Майте совість - відтягнути чиновника з великою ложкою від такого корита!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus