USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Успіхи вихідців з луцької «Волині», які грають за кордоном

2 Вересня 2015 13:42
Чимало вихідців з луцької «Волині» продовжує виступи в Україні й постійно на виду у вболівальників. Спортивні журналісти зосередилися на тих, хто після «Волині» заграв за кордоном. Як справи у колишніх «хрестоноcців» - про це інформують у прес-службі клубу.

Найкраще справи йдуть у Ванче Шикова. Його віденська «Аустрія» дуже потужно почала австрійську Бундеслігу. Наразі команда на 2 місці – 4 перемоги, 2 нічиї і тільки одна домашня поразка від «Рапіда». «Наш» Ванче зіграв у всіх семи матчах і заробив 1 «жовту». Торік «Аустрія» завершила сезон сьомою з десяти команд, а Шиков у 20 матчах забив 1 гол, отримав 5 жовтих каток і 1 червону.

Ян Масло, як відомо, у карагандинському «Шахтарі», в який перейшов із «Волині», надовго не затримався. Кремезний словак повернувся на батьківщину, в рідний клуб «Ружемберок». Команда не виблискує наразі, плететься в кінці турнірки (+0=5-2), а Масло зіграв тільки 5 матчів, бо вже двічі встиг бути вилученим.



Багаторічний лідер та капітан «Волині» у 2000-х роках Олександр Пищур після узбецького «Бунедкору» перебрався в казахський «Тараз». Саша вдало зіграв за «Бунедкор» у 2013-14 рр. (44 матчі, 25 голів), тому усі сподівалися, що і в «Таразі» його справи підуть добре. Але все ж дається взнаки різниця в класі цих клубів і №17 поки не такий забивний. У 23 матчах Пищур забив тільки 6 разів, але й з таким результатом він кращий бомбардир «Тараз» в чемпіонаті. Із 4 липня команда не вигравала і за 8 турів до закінчення чемпіонату йде на 14 місці в турнірній таблиці.

Справи в лідера «Волині» минулого сезону Еріка Бікфалві трохи кепські. Як відомо, румун обрав для продовження кар’єри китайський «Ляонін Хувін» - клуб з міста Шеньян (провінція Ляонін). Він виступає у китайській Суперлізі. «Ляонін» був одним із китайських гарндів у 1980-ті на початку 1990-х, вигравши 7 титулів чемпіона країни, а в 1990-у – Лігу чемпіонів Азії.

У минулому сезоні клуб Еріка посів 10 місце з 16 команд. А от у цьому році команда відчутно «накульгує». Було б добре, аби «Ляонін» зберіг прописку в Суперлізі (власне, це було одним із завдань трансферу Бікфалві), адже команда йде 14-ю, набравши у 24 матчах тільки 23 очки. Кращий бомбардир української Прем’єр-ліги минулого сезону ніяк не може відзначитися дебютним голом в Китаї. У шести матчах (339 зіграних хвилин) у нього в пасиві тільки 1 попередження. Можливо, заважає Еріку втома, адже йому довелося практично з коліс вкочуватися в новий чемпіонат, або ж висока конкуренція у складі – самих тільки півзахисників в «Ляоніні» нині приблизно 15!

Ігор Скоба наразі у пошуках нової української команди, форму підтримує разом із київським «Арсеналом». Його контракт із ольштинським «Стомілом» закінчився, а шкода, бо наразі ця команда на 2 місці у польській першій лізі. Минулий сезон «Стоміл» із Скобою закінчив сьомим, а Ігор у 12 матчах забив тричі.

Центрбек Євген Новак тільки кілька днів тому узаконив свої стосунки із македонським грандом «Вардаром». Колишній гравець «Динамо», «Севастополя» і «Волині» гратиме наступний рік за команду із Скоп'є.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus