USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В облраді розкритикували програму підтримки демобілізованих

10 Лютого 2016 13:28
Недосконалим та деперсоналізованим назвали депутати облради та учасники АТО проект Регіональної програми підтримки демобілізованих учасників антитерористичної операції та членів їх сімей на 2016 рік.

Про це йшлося під час другого пленарного засідання другої сесії облради сьомого скликання 10 лютого.

Як зазначила директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Оксана Гобод, програма стосується підтримки та медичного забезпечення учасників АТО, роботи з родинами загиблих та зниклих безвісти.



Депутат Святослав Кравчук звернув увагу на те, що у програмі не вказана підтримка житлового будівництва для цієї категорії громадян, а багато питань записані загальними фразами, що не визначають термін вирішення проблем. Посадовець зауважила, що зміни щодо додаткових заходів можна вносити у програму згодом.



На те, що під час написання проекту програми не запитали учасників АТО про їхні потреби, звернув увагу голова облради Ігор Палиця.



Голим популізмом назвав документ депутат Анатолій Вітів. З його слів, не є фаховою програма, що передбачає виділення 100 тисяч гривень на біл-борди та 80 тисяч – на друк листівок.

Депутат Ірина Констанкевич наголосила, що програма наразі деперсоналізована, у ній не можна побачити імен учасників АТО. До переліку послуг вона пропонує додати санаторно-курортне лікування бійців на базі волинських санаторіїв «Пролісок» та «Лісова пісня». 270 тисяч гривень, передбачених на інформаційне забезпечення програми, вона пропонувала спрямувати на реальні потреби учасників АТО та членів їхніх родин. Також варто деталізувати, де саме планують здійснити ремонти (до прикладу, у відділенні №11 обласної психіатричної лікарні, де перебувають на лікуванні учасники АТО).

Депутат Вячеслав Рубльов погодився, що учасникам АТО потрібні не біл-борди, а реальна допомога. Він запропонував заслухати позицію демобілізованих, надавши слово представнику спілки учасників АТО Вячеславу Савчуку.



Представник демобілізованих учасників АТО Вячеслав Савчук розповів, що демобілізовані говорили про свою готовність до співпраці, але їхні заклики залишилися без відповіді. З його слів, зміст програми майже не відрізняється від програми минулих років. Так, у ній не вказані плани закупівлі квартир для

бійців та їхніх родин, питання реконструкції та ремонту їхнього житла. Також варто включити в програму питання правового супроводу та юридичної допомоги учасникам АТО.

Ігор Палиця повідомив, що протягом 3-4 тижнів програму доопрацюють та затвердять під час сесії облради, тож чекатимуть на офіційний лист про те, хто братиме участь в обговоренні від об’єднання учасників АТО. Вячеслав Савчук запевнив, що об’єднання організацій фактично відбулося, наразі триває вирішення юридичних питань.

У підсумку, пропозицію Святослава Кравчука про спрямування програми на доопрацювання депутати підтримали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Тарас Чурило Показати IP 10 Лютого 2016 16:37
АТОшників треба підтримувати, вони оберігали наш спокій в дуже тяжкий для України час
Укроп Показати IP 10 Лютого 2016 17:50
Про оздорлвлення у наших санаторіях. І виділіть гроші на лікування щоб у лікарнях не казали що не виділяють. І з землею вже пора розібратись.
Юлія Парій Показати IP 10 Лютого 2016 17:52
Такої підтримки взагалі немає, та надіємось що влада не забуде про цих хлопців

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus