USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

В Україні прогнозують зростання цін на хліб до кінця року

10 Листопада 2016 18:49
Хліб подорожчає на 15-18 відсотків, у першу чергу, через зростання вартості борошна.

Ціни на хлібобулочні вироби в Україні можуть зрости на 15-18 відсотків до кінця року через зростання собівартістю продукції, передає УНІАН з посиланням на президента Всеукраїнської асоціації пекарів Володимира Череду.

"Такі сьогодні ринкові реалії, що виробникам хліба необхідно переглядати ціну, і перегляд ціни відбудеться в межах 15-18 відсотків. Ось таким буде зростання цін", - сказав він.

Зі слів Череди, мова йде про ціноутворення на промислових підприємствах, які працюють на загальних умовах оподаткування, входять до складу асоціації та займають близько 40 відсотків на українському ринку хлібобулочних виробів.

У першу чергу, за словами експерта, зростання цін на хліб буде викликане подорожчанням борошна, яке є головним інгредієнтом у виготовленні цієї продукції і займає близько 38-43 відсотків у структурі собівартості.

Череда зазначив, що зростання цін на хлібобулочні вироби також викликане тим, що більшість елементів, які впливають на собівартість продукції, є валютними складовими.

Експерт нагадав, що станом на сьогодні середня ціна житньо-пшеничного хліба по Україні становить 10,56 гривень.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, Кабмін затвердив новий товарний кошик для українців. Попри те, що обсяги окремих продуктів харчування дещо збільшилися, ситуація все ж лишається плачевною. Так, мобільний телефон, послуги зв’язку та інтернет, домашній улюбленець, а також цигарки та алкоголь, не є першочерговою необхідністю пересічного українця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
споживач Показати IP 10 Листопада 2016 19:20
Ще б і за якість не забули!!
Волинянин Показати IP 11 Листопада 2016 18:56
Сушите сухари

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus