USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні вперше притягнули до кримінальної відповідальності за домашнє насильство

9 Квітня 2019 19:57
На Миколаївщині чоловіка заарештували на місяць через систематичне домашнє насильство над власною матір’ю.

В Україні це перший вирок за цією кримінальною статтею, передає ТСН з посиланням на прес-службу поліції.

57-річний мешканець міста Вознесенськ впродовж декількох років вчиняв протиправні дії стосовно своєї 80-річної матері. За це на сімейного дебошира складали відповідні адмінматеріали. У лютому цього року було зафіксовано факт нанесення жінці легких тілесних ушкоджень, які також завдав син.

Ці випадки кваліфікували як системне домашнє насильство. Водночас у підсумку суд врахував "щире каяття чоловіка та активне сприяння слідству".

Окрім місяця арешту, чоловіка направлять проходити програму для кривдників, аби сформувати "неагресивну психологічну модель поведінки". Правоохоронці пояснили, що така програма може тривати від трьох місяців до одного року та передбачає щотижневе проведення з кривдниками індивідуальних та групових занять. Умисне ухилення від її проходження тягне за собою кримінальну відповідальність.

Також у поліції розповіли, що від моменту появи статті КК про домашнє насильство на Миколаївщині відкрили чотири провадження.

Нагадаємо, у поліції підбили сумні підсумки й розповіли, скільки до них звернулося жертв домашнього насильство протягом 2018-го. На жаль, практика застосування термінових заборонних приписів досі не запрацювала. Як повідомлялось, припис теоретично може накласти на правопорушника зобов’язання залишити місце проживання постраждалої особи чи заборонити кривднику в будь-який спосіб контактувати з нею.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus