USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

В Україні знизили ціну на газ для населення: скільки платитимемо

1 Травня 2019 11:23
Враховуючи зниження цін на газ на європейському ринку, в кінці квітня Кабінет міністрів і національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» погодили зниження регульованої ціни на газ для населення і теплової генерації на травень поточного року до 8,247 тис. грн за тис. куб. м з 8,55 тис грн. Про це інформує УНІАН.

У «Нафтогазі» зазначають, що за дорученням Кабінету міністрів України компанія «Нафтогаз України» спільно з представниками уряду розробила новий механізм визначення регульованої ціни, який дозволяє не тільки уникнути підвищення вартості газу для населення і теплової генерації з 1 травня 2019 року, але й зменшити її до рівня 8247 грн за тис. куб. м (кінцева роздрібна ціна).

Цей механізм передбачає такий підхід до формування ціни: якщо ринкова ціна газу для промислових споживачів нижча за встановлену в постанові Кабміну від 19.10.18 №867, ціна для населення відповідно знизиться. Якщо ж ринкова ціна газу для промисловості перевищить встановлений урядом рівень, то ціна для населення залишиться на цьому рівні.

Очікується, що зміни в діючі договори на продаж газу між «Нафтогазом» і усіма контрагентами, які купують газ відповідно до вимог «Положення про покладення спеціальних зобов'язань на суб'єктів ринку природного газу для забезпечення суспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу» будуть внесені протягом травня поточного року, сказано в повідомленні.

Як повідомлялося, згідно з меморандумом за програмою stand-by з Міжнародним валютним фондом, Україна взяла на себе зобов'язання підвищити ціну на газ для населення на 15% з 1 травня 2019 року, а також з 2020 року порівняти ціни до ринкових.

Національний банк України у своїх прогнозах відстрочив підвищення цін на газ для населення на 15%, раніше очікуване в травні, на осінь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
скептик Показати IP 1 Травня 2019 12:15
БЛАГОДЄТЄЛІ !!!!!!!! "Як повідомлялося, згідно з меморандумом за програмою stand-by з Міжнародним валютним фондом, Україна взяла на себе зобов'язання підвищити ціну на газ для населення на 15% з 1 травня 2019 року, а також з 2020 року порівняти ціни до ринкових". А підняти зарплати і пенсії до ринкових уряд не взяв на себе зобовязання ?
еге Показати IP 1 Травня 2019 12:27
ганебного крадія пенсій петька порошенка на нари!
Здрастє я ваша Тьотя Показати IP 1 Травня 2019 12:53
Шалена знижка. Чекаємо підвищення цін на все остальне.
На жаль Показати IP 1 Травня 2019 13:18
Знизили на 30 копійок за кубічний метр, а галасу як на 30 гривень....
Лучанин Показати IP 1 Травня 2019 13:22
Як може ціна бути ринковою якщо вона встановлена урядом??????
Бандура Показати IP 1 Травня 2019 15:06
Не спішіть радіти... З 1 травня діятиме новий порядок техобслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання. Згідно з яким відповідальність за обслуговування систем покладена на балансоутримувача. «У нас до липня минулого року діяло положення про обслуговування таких систем «Укргаз» від 1997 року і його скасували у зв’язку з приведенням у відповідність діючих нормативних документів. Сьогодні у газорозподільній компанії на технічне обслуговування та ремонт внутрішньобудинкових мереж (у квартирному та приватному секторі) коштів тарифом не передбачено», – пояснив директор технічний ПАТ «Волиньгаз» Павло Козюк. Детальніше... https://business.rayon.in.ua/news/143880-volinianam-treba-pokvapitisia-uklasti-dogovir-z-volingazom Кому не зрозуміло, в підсумку платити будемо більше...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus