USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

З жовтня українці платитимуть за електроенергію за новими тарифами. Як зміниться платіжка

1 Вересня 2021 17:16
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль попередив, що з 1 жовтня вартість електроенергії для 80% населення зменшиться.

Як передає УНІАН, про це Шмигаль заявив під час засідання уряду.

«Починаючи з 1 жовтня, 80% українських домогосподарств платитимуть менше за електроенергію, оскільки минулого місяця уряд знизив відповідні тарифи», – сказав він.

При цьому, за словами прем’єра, для решти 20% споживачів тарифи на електроенергію залишаться без змін.

Тарифи на електроенергію: що необхідно знати

11 серпня Кабінет міністрів прийняв постанову, згідно з якою тариф на електроенергію для населення знижується до 1,44 грн за кіловат-годину, якщо домогосподарства споживають менше ніж 250 кіловат-годин на місяць.

При цьому, якщо домогосподарство використовувало понад цю норму, то всю спожиту електрику необхідно сплатити за повною ціною – 1,68 грн за кВт-год.

Раніше з 1 січня Кабмін скасував пільгову ціну на електрику в розмірі 90 копійок за перші 100 кВт-год, яка поширювалася на всіх споживачів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Авжеж Показати IP 1 Вересня 2021 20:12
Холодильник, мікрохвильовка, електродуховка, кавоварка, мультиварка, пральна машинка, компютер, світлодіодні лампи, роутер, пара зарядок для мобілок - звичане наповнення квартири. Я не знаю чому при звичайному користуванні в середньому набігає 260-280 кВт. Зараз похолодало і щоб не ловити дрижаки прийдеться вмикати ще й калорифери. Ніколи не думав що по затратах я так наблизився до олігархів...
Ага до Авжеж Показати IP 1 Вересня 2021 21:00
Що ти мелеш ? Ти хоч сказати що одночасно включаєш всі ці пристрої?
Авжеж до Ага Показати IP 2 Вересня 2021 00:25
А де ви побачили що я написав що одночасно вмикаю? Звичайно, світло я економлю по можливості, але чайник я мушу вмикати бо він закипає за 2 хвилини, а на газу тепер за 6-7 хвилин, тому й при варці макарон я воду кипячу в чайнику, а не в кастрюлі. Ні, я просто користуюся по потребі, а не шикую, це звичайні прилади в кожній квартирі. Я не багатий але й не є бомжом щоб економити кожну копійку і ходити грязним чи не доїдати. Мене просто цікавить що брали в розрахунок при встановленні цих тарифів та ще й заявляють що 80% населення споживає до 250 кВт.
Раиса Показати IP 2 Вересня 2021 20:37
Вы правы, как не экономь но "блага цивилизации" очень любят электроэнергию. Как правило, семья из 4-5 человек меньше как в 300 кВт.час не укладывается. Опрашивала всех соседей и знакомых. Все, кто меньше, либо не живут дома, либо элементарно воруют.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus