USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

В Україні зростає попит на нові квартири – аналізуємо ринок житла*

21 Серпня 2017 12:00
Ринок житлової нерухомості, так само як інші сфери економіки України, переживає непростий період. Однак аналітики вважають, що найскладніший період позаду, активність громадян поступово зростає. При цьому вартість житла продовжує поступово знижуватись. Найприємніші ціни пропонують забудовники на початковому етапі будівництва. Тому недивно, що саме новобудови цікавлять сьогодні більшість покупців по всій Україні.

Справа не лише в ціні

Зрозуміло, що головним аргументом для більшості потенційних покупців житла все ж залишається його вартість. Великим попитом користуються, зокрема, недорогі квартири у Львові від забудовника, невеликі студії в Києві, новобудови біля моря в Одесі. У каталозі ЛУН.ua можна детальніше ознайомитись із актуальними пропозиціями ринку, отримати інформацію про конкретний об’єкт і контактні дані забудовника.

Експерти підкреслюють, що популярність новобудов в Україні пояснюється не лише доступною ціною. Первинне житло має ще чимало переваг:

- Висока якість. Нові будинки зводяться за сучасними технологіями і з якісних матеріалів. Більшість з них має додаткове утеплення стін.

- Чудовий рівень комфорту. Нові будинки – це оптимальна площа, продумане планування, часто індивідуальна система опалення та ідеальний мікроклімат у кожній квартирі.

- Благоустрій. Як правило, кожна новобудова має власну територію, на якій проводиться озеленення, встановлення дитячих майданчиків, облаштування зон для відпочинку і занять спортом.

- Перспективність. Інтерес до новобудов із кожним роком зростає. Якщо через кілька років ви захочете продати свою нову квартиру, зробити це буде набагато простіше, аніж на вторинному ринку.
Які квартири купують українці

Переважна більшість сьогоднішніх покупців житла цікавиться новобудовами економ-класу. Такі квартири приваблюють людей вартістю і невеликою площею, що зменшує витрати на опалення. Покупці звертають особливу увагу на розвиток інфраструктури, обирають будинки із паркінгом, дитячими і спортивними майданчиками, освітніми, торгівельними і розважальними закладами поблизу.

Українці частіше купують квартири після здачі будинку в експлуатацію або на завершальній стадії будівництва, що пояснюється недостатньою довірою до забудовників. Проте охочих отримати найнижчу ціну і укласти угоду на етапі котловану теж достатньо. Аналітики зазначають, що в цілому вимоги сьогоднішніх покупців нерухомості підвищились, що, своєю чергою, стимулює забудовників покращувати якість житла.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
User Показати IP 21 Серпня 2017 21:12
Щомісяця населення України зменшується на 15-20 тис. Тобто за 1 рік вимирає населення цілого Луцька. А нове житло постійно будується, квадратних метрів стає все більше. При середній зарплаті українця - $200-$250. Кількість покупців зменшується, а кількість товару збільшується. Як при цьому змінюється ціна товару і попит, а, панове "аналітики"? Пройде ще 5-10 років, і "інвестори" будуть продавати свій бетон один одному, бо все працездатне населення виїде, частина вимре, а залишаться одні пенсіонери. Ось вам мій прогноз, хоча я не "експерт" і не "аналітик".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus