USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В інтернеті «сидять» понад 35% українців

3 Серпня 2011 15:25
За останні 10 років присутність українців у всесвітній мережі Інтернет зросла у 9 разів, причому цей ріст не зупинявся навіть під час кризи.
Про це розповіла старший науковий співробітник Інституту соціології НАН України Наталія Бойко, – повідомляє Дело.
За словами Бойко, якщо в 2002 році в Україні ще не всі знали, що таке Інтернет, а користувалися ним тільки 4% населення, то сьогодні «сидять» в мережі понад 35% українців.
Причому 26% опитаних заявили, що не можуть обійтися без Інтернету, а більше 25% – без комп'ютера або ноутбука.
Зростання інтернет-аудиторії – чи не єдиний показник, який стабільно показував тенденцію до зростання протягом всього періоду досліджень.
«Навіть в умовах кризи, коли попит на інші товари і послуги падав, попит на Інтернет зберігався. Причому українці стали його використовувати навіть активніше – для реалізації своїх планів і відпочинку », – зазначила Бойко.
При цьому, якщо 10 років тому інтернетом користувалася в основному молодь, то зараз його освоюють люди всіх вікових категорій.
«Змінюється і пріоритетність місць доступу до Інтернету, – додала Бойко. – Починаючи з 2006 року кількість тих, хто користується ним з дому, стабільно перевищує всіх інших користувачів, і на сьогодні становить 85%».
Що стосується географічної складової, то найбільше використовують інтернет в Києві – 56% жителів. В інших великих містах цей показник дещо нижчий – 38-39%, а в невеликих – 37%.
У селах же тільки 11% жителів можуть дозволити собі таку розкіш, як вихід в мережу.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus