USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

В ОДА погрожують розподіляти не кошти, а чиновників

24 Травня 2011 09:15
У Маневицькому та Рожищенському районах не квапляться з передачею внутрігосподарської інженерної інфраструктури меліоративних систем у комунальну власність сільських і селищних громад – через це своїх посад можуть позбутись керівники РДА.

Про це йшлося під час обласної селекторної наради у понеділок, 23 травня.

Як доповів заступник голови Волинської ОДА Віталій Карпюк, на Волині є 416,6 тисяч гектарів осушених земель, загальна протяжність відкритої мережі становить 18,5 кілометрів.

«Слід відверто сказати, що основна вина в тому, що останні роки є підтоплення, характер їх викликаний, як правило, нашою безвідповідальністю. Там захаращені, там непрочищені, там заросли деревами…», – зізнався Карпюк.

Високопосадовець нагадав: внаслідок цьогорічного паводку на Волині було підтоплено понад 250 господарських будівель та 1 098 садиб.

Сьогодні, каже він, практично вся область підтоплюється. Причина – незадовільний стан внутрігосподарської меліоративної мережі та її гідтотехнічних споруд.

Для попередження надзвичайних подій з державного бюджету на Волинь виділяють 22,5 мільйони гривень, які мають бути розподілені на кожен район області. Проте, каже Карпюк, гроші отримають лише ті райони, які передадуть меліоративні мережі у комунальну власність.

З цим завданням на сьогодні справились 11 районів області: Горохівський, Іваничівський, Камінь-Каширський, Ківецівський, Локачинський, Луцький, Любешівський, Ратнівський, Старовижівський, Турійський і Шацький. В деяких районах процес передачі мереж ще триває, а у Маневицькому і Рожищенському взагалі не виконали вказівки, зазначив Карпюк.

«От вони коштів не отримають. Буде перерозподіл. Якщо не передадуть мережі, кошти підуть в інші райони», – запевнив чиновник.

«Вже, може, не кошти будемо, а начальників перерозподіляти? Легші об’єми робіт пропонувати? Хлопці, якщо ви не тямите у вашій роботі, заяви пишіть… Ви явно не справляєтесь. Особливо Рожищенський район. Раз за разом. Випадаєте на кожному кроці… Не буде дєла. Я вже втомився робити зауваження. Можна вчить того, хто хоче вчитися», – звернувся до керівників Маневицького та Рожищенського районів голова ОДА Борис Клімчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus