USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В Україні думають, чи скасовувати перехід на літній час

6 Липня 2011 16:23
У Верховній Раді Україні починають обговорення законопроекту, який пропонує відмінити практику переходу із зимового часу на літній.
Законопроект «Про зміну порядку обчислення часу на території України» ініційований народним депутатом Олегом Надошею із фракція Партії регіонів. Про це повідомила народний депутат Леся Оробець на своїй сторінці на Twitter, – пише Дзеркало тижня.

«Сьогодні на комітеті розглядатимуть проект 8330 – хочуть скасувати переведення часу», – написала Оробець.

Законопроект «Про зміну порядку обчислення часу на території України» було зареєстровано у Верховній Раді України 4 квітня 2011 року.

У пояснювальній записці депутат Надоша обґрунтовує необхідність прийняття законопроекту негативним впливом переведення часу на психологічний і фізичний стан людини.
«У періоди переведення годинників – навесні і восени кількість звернень до лікарів зазвичай зростає. Зміну біоритмів хворі люди відчувають набагато більше, ніж здорові, у них спостерігаються патологічні реакції. Переведення годинника для одних – це загострення хвороб, а для інших – просто дискомфорт. У такі перехідні періоди багато людей скаржаться на погане самопочуття, адже навіть незначний зсув часу – це пряме і грубе порушення біологічного годинника. Як наслідок – підвищена чутливість і емоційність, стомлюваність, порушення сну та загострення хронічних захворювань», – пояснює депутат.

Надоша уточнює, що розробив відповідний законопроект на підставі численних звернень громадян України про відмову від практики переведення годинника на зимовий і літній час і з метою запобігти негативному впливу на здоров'я громадян внаслідок переведення годинника на годину вперед і на годину назад.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
VSC Показати IP 6 Липня 2011 17:14
Заголовок не имеет смысла. Законопроект называется "«Про зміну порядку обчислення часу на території України»". Речь идет о упразднении самого перехода. Если рассматривать понятия "летнее" и "зимнее" время, то упразднят именно "зимнее", а не "летнее".
6tr Показати IP 6 Липня 2011 19:16
слідом за вЕЛИКИМ братом, чи не ПР?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus