USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

В Україні хочуть заборонити палити за кермом

7 Червня 2011 16:28
Депутати Верховної ради Лілія Григорович, Володимир Карпук та Зиновій Шкутяк пропонують парламенту заборонити куріння в автомобілях, якщо в них перебувають особи, яким менше 16 років, а також паління водіям транспортних засобів.

Про це йдеться в проекті закону, зареєстрованому в Раді 6 червня, - повідомляють Подробиці.

Згідно з чинним законодавством куріння заборонене в громадському транспорті, а також у ліфтах, таксофонах, установах охорони здоров'я, навчальних та освітньо-виховних установах, на дитячих і спортивних майданчиках, в під'їздах житлових будинків, підземних переходах.

Законопроектом пропонується доповнити статтю 13 закону "Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення" відповідним положенням.

При цьому пропонується також доповнити статтю 16 закону "Про дорожній рух" положенням про те, що водій зобов'язаний не допускати паління тютюнових виробів під час керування транспортом.

Проект закону передбачає запровадження покарання за куріння в автомобілях з дітьми до 16 років у вигляді попередження або штрафу від 5 до 20 не оподатковуваних податком мінімумів доходів громадян (85-340 гривень).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
OlegJM Показати IP 7 Червня 2011 16:57
Брєд!!! Їм там, геть робити немає що???
Юра кредитчик Показати IP 7 Червня 2011 17:28
помойму нормально.
Бомж Показати IP 7 Червня 2011 18:39
Палити можна сільраду чи стіжок соломи, а цигарку курять.
Роман Показати IP 7 Червня 2011 20:33
А яка тим депетатам різниця, чи палить людина за кермом чи ні?.. Якби це стосувалось лише водіїв громадського транспорту ,я б зрозумів, але коли водій їде сам і курить, то кому до цього є діло? Плюс нічого не сказано про пасажирів - це вже дискримінація))
Zheniok до Роман Показати IP 8 Червня 2011 12:11
та різниця є, це знижує концентрацію на керуванні ТЗ, ти моеш собі струсити десь попіл на штани чи в салон, і почати витряхувати коли машина ще їде, я колись зараза бичок умудрився в салон кинути мусив робить "аварійну зупинку", такшо логіка в тому є
Fred Показати IP 8 Червня 2011 09:08
И снова "однобокий" Закон. И кто ж его будет выполнять?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus