USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

В Україні відбулася лінгвістична революція, - Клімчук

27 Серпня 2013 11:14
Стандарти початкової освіти в Україні в Європі визнали лінгвістичною революцією. Про це повідомив голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук.

Так, під час оперативної наради, що відбулася 27 серпня, голова Волинської ОДА повідомив, що, згідно з документом Ради Європи «Мовна політика України: реалізація та здобутки» нові державні стандарти початкової загальної освіти та базової повної загальної середньої школи кваліфіковані як найкращі за останні 30 років в усіх країнах Європи і названі лінгвістичною революцією.

«Це - офіційний документ, а не висновки доморощених політиків на тему «одна бабуся сказала». Згадайте вжиток української мови 22 роки тому – офіційний, медійний, неофіційний, - він був мінімалізований.

«Я русский бы выучил только за то, что им разговаривал Ленин» – це втовкмачували кожному. Не потрібно захищати мову – потрібно її впроваджувати. Не потрібно боротися, треба працювати», - звернувся до присутніх Борис Клімчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 27 Серпня 2013 11:49
Про що говорити, якщо на Майдані незалежності в Києві на концерті до дня незалежності двоє ведучих вели російською мовою.
анонімус до Лучанин Показати IP 27 Серпня 2013 11:55
ша! борода - ригоанал. що скажуть - те й повторить.
Борька Крут Показати IP 27 Серпня 2013 21:37
Сильнейший политик,политикан.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus