USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В Україні введуть комунальну «зрівняйлівку»

27 Травня 2011 17:35
Перший віце-прем'єр – міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв доручив керівникам низки міністерств і відомств до 30 травня розробити єдиний і зрозумілий алгоритм розрахунку тарифів у ЖКГ для всіх областей України.
Про це повідомила Gazeta.ua із посиланням на прес-службу чиновника.
На нараді в Кабінеті міністрів 27 травня Клюєв зазначив, що в основу цього алгоритму повинні бути покладені принципи прозорості та відкритості.
Він підкреслив, що на місцях відсутній єдиний підхід до формування тарифів, а відмінності в їх величині по регіонах «просто неможливо зрозуміти». Приміром, за гарячу воду в Миколаєві платять 9,05 гривні за кубометр, а в Івано-Франківську – 20,43 гривні.
За словами першого віце-прем'єра, останнім часом тарифна політика в сфері ЖКГ перетворилася з суто економічної в соціальну і навіть на політичну проблему, оскільки на ній активно спекулюють опоненти уряду, розігріваючи суспільство.
«Реформа ЖКГ йде в Україну вже десять років, однак результатів ніяких. Процвітає корупція і хабарництво. Протягом п'яти місяців порушено 850 кримінальних справ щодо зловживань у житлово-комунальній сфері», – сказав Клюєв.
За його словами, давно час навести лад у ЖКГ, і уряд бере це питання під свій жорсткий і постійний контроль.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 27 Травня 2011 23:21
А чому саме "зрівняйлівку"? Там же сказано про єдину формулу розрахунку, а не про єдині ціни. А в формулу входять, як мінімум, різні коефіцієнти які відрізняються для різних регіонів. А розрахунок дійсно повинен бути єдиним в межах держави і зрозумілим для людей.
РВК Показати IP 30 Травня 2011 11:56
Будетдаражать.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus