USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

В Україні замінять імпортні ліки вітчизняними аналогами

25 Червня 2011 13:45
Українські виробники лікарських препаратів в змозі забезпечити якість вітчизняних медикаментів на європейському рівні і значно скоротити імпорт ліків.

Як повідомляє прес-служба Державної служби з лікарських препаратів, таку думку журналістам висловив голова Державної служби з лікарських препаратів Олексій Соловйов, - пише Дело.

«Якщо порівнювати ситуацію в нашій країні з ближнім зарубіжжям, стає очевидним: ми - на порядок вище, ніж Білорусь, Казахстан, Туркменістан, Узбекистан і навіть ніж Російська Федерація. В Україну працює 121 фармацевтичний виробник, і я можу з усією відповідальністю заявити, що якість вітчизняних препаратів не відрізняється від медикаментів, які споживає населення Польщі, Словаччини, Німеччини і Франції», - сказав Соловйов.

При цьому він зазначив, що певні лікарські препарати в нашій країні не виробляються, і Україна доводиться імпортувати їх з-за кордону. Чиновник відзначив, що тому, проект концепції Державної програми заміщення імпорту фармакологічної продукції, який викликав гостру критику з боку учасників ринку ліків, буде доопрацьовуватися.

Соловйов підкреслив, що основна мета заміни імпортних лікарських препаратів вітчизняними - це очищення фармакологічного ринку від дешевих копій оригінальних препаратів, які складають 90% від вживаних в Україну ліків.

«70% препаратів, представлених в Україну вітчизняного виробництва, і тільки 30% - імпортні», - сказав глава Державної служби з лікарських препаратів.

За його словами, Україна може забезпечити випуск копій оригінальних препаратів самостійно, що значно зменшить вартість таких ліків.

«Середньозважена ціна вітчизняної упаковки складає 7 грн., Тоді як іноземної - 37 грн. Українські виробники в змозі забезпечити гарантовану якість лікарських засобів не нижче європейського рівня», - зазначив чиновник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Я Показати IP 27 Червня 2011 18:26
І смертність зросте на 50%, БО БІЛЬШІСТЬ УКРАЇНСЬКИХ ЛІКІВ - ЦЕ ПУСТИШКИ!!!!
Я Показати IP 27 Червня 2011 18:27
І смертність зросте на 50%, БО БІЛЬШІСТЬ УКРАЇНСЬКИХ ЛІКІВ - ЦЕ ПУСТИШКИ!!!!
Олександр Показати IP 27 Червня 2011 21:16
Деякі ліки на Україні взагалі ліками не вважають, наприклад, препарат Сабріл, ним у Європі користуються, а у нас у аптеках не продають взагалі. І аналогів (замінників) цей препарат не має. Також деякі вітчизняні препарати випускаються з неточним дозуванням (на пачці вказана конкретна доза ліків у кожній таблетці, тоді як у кожній таблетці ця доза може суттєво відрізнятись, так як перед таблетуванням маса не була добре перемішана), тому люди продовжують купувати імпортні, хоч і дорожче, зате менше проблем. Хоча останнім часом з'являються певні плюси, проте їх ще не так багато.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus