USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Коли стане можливим 2D-кодування ліків в Україні

24 Липня 2020 17:49
Представники Міністерства охорони здоров’я та фармвиробництв обговорили питання запровадження 2D-кодування лікарських засобів.

Про це під час брифінгу заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, повідомляє Укрінформ.

«За даними ВООЗ, до 10% лікарських засобів, які є на ринку України, фальсифіковані. Це великий ризик для пацієнтів. ... Перше, що ми проговорили, – запровадження 2D-кодування на наших лікарських засобах, усіх, що використовуються і зареєстровані в Україні. Це і українського, і імпортного виробництва. Така світова практика», – сказав Степанов.

За його словами, 2D-кодування здійснюватиметься під час виробництва препаратів, код одразу вноситься в загальну систему, і шлях лікарського засобу можна буде відслідковувати від виробництва до аптеки. «Таким чином ми можемо чітко проконтролювати, що в наших аптеках не буде фальсифікованих лікарських засобів», – сказав Степанов.

Втім, за словами очільника МОЗ, на впровадження 2D- кодування можуть піти від 2 до 2,5 років, оскільки деяким фармвиробникам потрібно переобладнати виробничі лінії.

Першими на 2D-кодування будуть переведені ті лікарські засоби, які входять до урядової програми «Доступні ліки».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus