USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

В українських кафе і ресторанах знову курять

5 Січня 2013 15:37
У Києві збивають попіл на вологі серветки, а у Львові для постійних клієнтів виділили спеціальний столик. Новорічні свята стали перевіркою для рестораторів, як вони виконують закон про заборону куріння, йдеться у повідомленні інтернет-видання «Сегодня».

Виявляється, деякі з рестораторів, щоб не відлякувати клієнтів, вигадують способи, як дозволити курити в їх закладах, попри закон, що забороняє куріння, зокрема, в закладах громадського харчування. Варто зауважити, що заборона стосується не тільки звичайних сигарет, але навіть електронних і кальяну. У закладах громадського харчування для клієнтів-курців повинні були обладнати спеціальні приміщення. Інакше можна отримати штраф до 10 тисяч гривень.

Втім, в одному з покерних клубів Києва, де попільнички зникли в ніч на 16 грудня, через кілька днів знову дозволили курити. За ігровими столами робити це, як і раніше, заборонено, але зате є спеціальна кімната з диванчиками, де можна покурити. «У нас тут іонізатор повітря встановлено, некурящі не скаржаться, та й курці задоволені. Адже деякі без сигарети грати не можуть», - кажуть менеджери клубу.

А в популярному київському пабі придумали інший спосіб. «Перед святами ми відпочивали в такому пабі і відчули запах диму. Покликали офіціантку, мовляв, хтось курить в залі, і ми теж хочемо, - розповів киянин Микола. - Вона сказала, що палити тепер у них можна, але видала нам пачку вологих серветок, мовляв, робіть що хочете. Натяк ми зрозуміли і спокійно стали палити в серветки. Але якби нагрянула перевірка, то відповідали б ми, так як нас попередили про заборону палити і не надали умови для цього, тобто не давали попільнички».

Львів'янка Наталя розповіла, що їй, як постійній клієнтці одного з кафе, відкрито дозволяють курити: «Для цього виділяють столики в дальньому кутку. Я там обідаю майже кожен день і втрачати клієнта там не хочуть, от і ризикують».

Один з рестораторів розповів, що здав нібито частину свого ресторану іншій фірмі, і в тій частині люди курять: «А якщо інспектори пред'являть звинувачення, то нехай шукають власника тієї фірми».

Ти часом у Держінспекції із захисту прав споживачів розповіли, що скарг на куріння в ресторанах до них поки не надходило. «Ми можемо перевіряти заклади за скаргами людей або під час планових перевірок, про які потрібно попереджати за 10 днів. Рейди ще не проводили, - кажуть там. - Може, десь і порушують заборону, але загалом ресторатори відповідально підходять до виконання закону».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
смог Показати IP 5 Січня 2013 16:01
Ну то нехай "Львів'янка Наталя" штраф і платить! А їсти цигарки на обід не пробувала, а що тут такого...:)
ШтабсКапітанОвєчкін Показати IP 5 Січня 2013 16:43
А хто буде штрафувати законодавців цього проекту у Верховній раді,які і надалі шмалять прямо там у приміщенні,там де вони самі ж і заборонили?Це повний абсурд!!!Цей "закон" є звичайним фейком!
Петья Показати IP 5 Січня 2013 21:10
Да тех депутатов не жалко - пусть укурятся там! А вот, что теперь без дыма и запаха сигарет в кафе посидеть можно - это хо-ро-шо!!!
лучанин Показати IP 5 Січня 2013 22:29
це не справедливо враховувати потреби не курящих а курящих ні!!!деж демократія!!!
Володя до лучанин Показати IP 6 Січня 2013 00:24
демократія якраз і настала почали хоч трохи враховувати права некурящих...
001 Показати IP 6 Січня 2013 08:49
Зайдiть в нiчний клуб Севен... Там вiд диму кальянiв до цього часу нiчого не видно... Курять аж гай шумить... Кули дивиться мiлiцiя...???
Чеширский Кот до 001 Показати IP 7 Січня 2013 17:22
Тебе не нравится "Севен"? Так не ходи туда.
Ольга Показати IP 7 Січня 2013 19:12
Ми не ці люди, які будемо підкорятися законам,доки не будуть створені відповідні слжуби,які бдуть перевряти виконання цих законів так і буде зажди.Але, чому ми не курящі повнні дихати димом, цих, які гроблять своє здоровя? Тому, що їх дим ще гірше шкодить нам ніж курящим.тТо ж дійсно, хоч якась демокртія для нас не курящих
LM Показати IP 7 Січня 2013 20:13
Як представник профспілки пенісоукладчиків, зі знанням справи можу повідомити, шо класти на закон про заборону куріння зручно так само, як і на інші писані для бидла закони.
L&M Показати IP 7 Січня 2013 20:16
А для досягнення порозуміння зі всячеськими громадськими активістами і іншими небайдужими, соціально активними сосунками в мене є зручний і переконливий аргумент. Дерев’яний, зі свинцевою кулькою в набалдашнєгу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus