USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В українських школах не вчитимуться у другу зміну

17 Травня 2011 09:22
Міністерство освіти доручило забезпечити поетапне переведення загальноосвітніх навчальних закладів, які здійснюють навчання у дві зміни, на режим роботи в одну зміну.

«Друга зміна в школі повинна залишитися лише сторінкою в історії педагогіки», - так прокоментував наказ Міносвіти зі змінності навчання в загальноосвітніх навчальних закладах заступник міністра освіти Борис Жебровський.

Незважаючи на значне зменшення учнів, понад 1000 шкіл (5,8% від загальної кількості) проводять заняття у дві зміни. Найбільше таких шкіл у Криму, Севастополі, у Рівненській і Закарпатській областях, пише «Gazeta.ua».

Згідно з наказом міністерства, керівникам регіональних управлінь освіти рекомендовано терміново провести аналіз мережі таких шкіл, з'ясувати причини проведення занять у дві зміни і перейти протягом 1-2 років на навчання в одну зміну.

«Ми зробили це в Києві ще у 2003 році», - пояснив заступник міністра.

За його словами, це дало можливість краще організувати навчально-виховний процес у школах, взяти під контроль відвідування уроків, і що важливо, «батькам стало спокійніше».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Роман Показати IP 17 Травня 2011 12:49
Вибачайте за нецензурщину, але це треба бути йобнутим на голову, шоб таке придумати... Буде нестача приміщень і на перервах в школах буде такий дурдом, що ті школи порозвалюються...
Я Показати IP 17 Травня 2011 14:20
Роман повністю з вами згідна. Скільки можна експеременти ставити на дітях?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus