USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Ведмежа повернули мамі, проте та його не впізнає. ВІДЕО

8 Липня 2012 11:46
Щасливого возʼєднання маленького ведмежати та ведмедиці з луцького зоопарку так і не відбулося. Настю повернули до мами, але тепер вона дитинчати не впізнає

Про це повідомляє ТСН.

Аби знову зустрітися з мамою маленька Настя подолала півтисячі кілометрів. При зустрічі з ведмедицею дитинча поводиться безтурботно, проте мама проявляє неспокій, і поки незрозуміло зі знаком плюс чи мінус. Понад 2 місяці розлуки для ведмежої сімʼї ‒ це занадто довго. Мати може не прийняти дитинча, до того ж, ведмедиця знову вагітна.

«Момент дуже важливий: реакція ведмедів», ‒ коментують зустріч представники організації захисту тварин.

Керівник міжнародної організації захисту тварин «Чотири лапи» Амір Халіл розповів, що ведмежа мало велику травму ‒ шок. «Було дуже агресивне. У нього виникли проблеми зі здоровʼям», ‒ додав він.

Волонтери тваринку підлікували. Тепер поруч йому потрібна мама, адже у природі ведмежата не розлучаються з ведмедицею до 2 років. «Воно має багато чого навчитися від мами. Все, що сталося, ‒ це проти правил щодо тварин», ‒ резюмував Амір Халіл.

Правила у луцькому зоокуточку знають, але кажуть, що реалії переважають: попит ‒ лише на маленьких ведмежат. «А хто його купить, скажіть, після двох років? Він же здоровезним ведмедем стає. Жоден цирк його не придбає», ‒ нарікає директор зоопарку Володимир Гончаров.

За словами посадовця, у луцькому звіринці ‒ місце лише для однієї ведмежої сімʼї. Але тут поселили ще двох ‒ конфіскованих із розважальних закладів ‒ ведмедів. До того ж, уже немолода мама Насті щороку приводить по двоє-троє малят. Таку кількість ведмежих ротів зоокуток прогодувати не може. «Один ведмідь зʼїдає в день по два відра каші з цукром. Я вже не говорю про рибу, овочі-фрукти», ‒ продовжує бідкатися Володимир Гончаров.

Прийняти назад 5-місячну Настю у луцькому зоопарку все ж таки погодилися. Нині найважливіше, аби після тривалої розлуки своє маля прийняла ведмедиця. Тому волонтери на кілька тижнів залишаться у Луцьку, щоб поступово привчити матір до дитини. «Є можливість, що вони обʼєднаються. Я дуже оптимістично налаштований, і зроблю все можливе для цього», ‒ стверджує Амір Халіл.

Тим часом для ведмедиці і її маляти волонтери будуватимуть новий дім, аби тварини не залишалися в звіринці, де їх жорстоко розлучили.

Нагадаємо, днями міжнародна благодійна організація з захисту тварин Vier Pfoten International закликала владу України сприяти поверненню 4-місячного ведмежати Насті її матері, яка перебуває в зоопарку Луцька. За інформацією благодійників, дитинча ведмедя продали підприємцю, щоб той використовував його як фотомодель для туристів.
Директор зоопарку Володимир Гончаров своєю чергою стверджував, що ведмежа обміняли на «потрібних» підприємству тварин. Натомість дитинча ведмедя знайшли в одному з розважальних закладів на Вінничині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
VSC Показати IP 8 Липня 2012 12:51
Благими намерениями вымощена дорога в ад...
Про ведмежа Показати IP 8 Липня 2012 14:00
Вороффать надо меньше. Ведь друг человека - собака и та кормится с рук друга - Человека. Ведмежа Настю профукав мер - мільйонер Романюк. Чи жлобство не дозволяє купити два відра каші в день?
місцевий заолог Показати IP 8 Липня 2012 15:02
Треба Гончарова пустити в клітку і хай бавить ведмежатко в присутності матера - цікаво, скілький він витримає.
вася Показати IP 8 Липня 2012 15:43
давайте продамо директора зоопарка в ресторан хай розважае людей так за 100 американск1х гривн1в.який ресторан забере те лайно.
Україночка Показати IP 8 Липня 2012 17:55
В серці Волині і російською мовою держслужбовець дає інтерв'ю...
Мазорчук Показати IP 8 Липня 2012 22:00
Наші діти плакали, коли дивились як розлучають маля з мамою. І як на таких звірячих прикладах може вирости психічно нормальна людина ? Гончарова треба судити.
lola Показати IP 9 Липня 2012 09:08
Я не розумію, чого він вже стільки років працює директором. Йому схоже там медом помазали. Стільки проколів і скандалів вже було, а його досі не звільнили. Шановна прокуратура, та приберіть же ви цього нелюда.
Вампі Показати IP 9 Липня 2012 10:14
Задовбали вже з своїимм ведмежам.
Александр Показати IP 9 Липня 2012 10:23
Следствие непродуманной политики "Бандерштата". А ведь так все правильно начиналось: мишку отсюда, бандерштатовцев сюда...
лучанин Показати IP 9 Липня 2012 10:39
Нормальний директор. Викручується як може. Прочитати коментарі так аж сльози навертаються.Тваринку жалко!Ви мабуть мясо не їсте? Знаєте з чого робиться? А як сам процес? Тупа бикота!
zzz до лучанин Показати IP 9 Липня 2012 11:05
не повірите, ведмежого не їмо
лучанин Показати IP 9 Липня 2012 12:19
Ги-ги !Як смішно.Хтось сказав про ведмежатину? А свининину їсиш? А телятину , а конину ? А чому в множині про себе? Видно кабанюра, що все їсиш! Може фото викладеш- всі поржемо!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus