USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Українці та поляки перепоховали жертв міжетнічного конфлікту. ФОТО

20 Жовтня 2013 20:20
На Волині поляки і українці спільно помолилися за тих, хто загинув під час трагічних подій, що відбулися на території колонії Гай Ковельського повіту 30 серпня 1943 року. 19 жовтня у селі Сокіл Рожищенського району відбулося перепоховання жертв Волинської трагедії. Про це повідомляє «Волинський інформаційний портал».

Заявлялося, що на території нині неіснуючої місцевості Гай знаходяться поховання більше шестисот жертв міжетнічного конфлікту, який мав місце 30 серпня 1943 року. Проте під час розкопок знайши останки 79 осіб. Власне їх і перепоховали на цвинтарі у селі Сокіл.
Молилися за душі жертв тих трагічних подій спільно українці та поляки.



Так, працівник Інституту національної пам’яті (Польща) Леон Попек у мікрофон говорив, що жертвами Волинської трагедії стали його родичі. А от очевидці тих подій з української сторони, дві бабусі, ледь не пошепки згадували, як і вони були свідками, коли поляки спалювали їхні села.
Згадують вони ті події зі слізьми на очах, але кажуть, що тоді були такі часи. Зараз все по-іншому – внук вже двічі їздив у сусідню Польщу на заробітки.



На перепохованні жертв Волинської трагедії присутнім був заступник голови Волинської облдержадміністрації Олександр Курилюк. «Незгодами і непорозуміннями завжди користується хтось третій. Ми, сучасники, не повинні цього допустити», - говорив він.

Тепер жертви спочивають на польській довоєнній частині цвинтаря у селі Сокіл, де була парафія для села Гай. Там встановили великий дерев’яний хрест, а згодом могилу ще й огородять.








Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Володимир Показати IP 20 Жовтня 2013 21:01
Героям слава?
кеша Показати IP 21 Жовтня 2013 12:17
Ага, тим, які людей в криниці кидали, а тепер повилазили з нір, начіпляли блях на груди і горланять про свої "подвиги", ніби вони з німцями воювали.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus