USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Від електродетонаторів до гранат: як волиняни здають зброю

7 Квітня 2016 20:45
У період з 1 по 31 березня 2016 року волиняни добровільно здали 71 одиниць зброї.

Про це під час брифінгу щодо результатів проведення на території області місячника добровільної здачі зброї, що відбувся сьогодні, 7 квітня, розповів начальник управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції у Волинській області Володимир Солоненко.
З його слів, серед зброї, яку волиняни добровільно віддали до рук поліції, була мисливська гладкоствольна та нарізна, холодна зброя, газові пістолети, обріз, пристрій травматичної дії тощо.
Нагадаємо, згідно з частиною 3 статті 263 КК, особа, яка придбала чи зберігає зброю (або вчинила певні інше незаконне поводження зі зброєю) звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона добровільно здала органам влади таку зброю (бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої).

Окрім цього, якщо зброя підлягає легалізації, громадянин може добровільно оформити його на себе.

Так, із 71 одиниці зданої зброї, 21 одиницю до поліції принесли лучани (переважна більшість газові пістолети, мисливська гладкоствольна, нарізна зброя, а також пістолети спортивних зразків).

Також у період з 1 по 31 березня волиняни здали 2156 набоїв різного калібру.

Серед добровільно зданої зброї були навіть електродетонатори (усього 3365 одиниць).
«Майже будь-якого побутового джерела живлення достатньо, щоб привести його в дію. У кількості 4 штуки приносили й гранати, й, скажу я вам, що вони явно не часів Другої світової війни. Ми всі чудово розуміємо, що більшість привозять із зони АТО», - зазначив Володимир Солоненко.

Зауважимо, що понад 50% тих громадян, які добровільно здали зброю, уже встигли легалізували її згідно із законом.

Якщо ж людина не хоче легалізовувати зброю, її можна реалізувати в магазинах, що мають відповідну ліцензію за умови, що зброя знаходиться в належному робочому стані.

Одиниці зброї, які не підлягають легалізації, знищують.

Знищення зброї – визначена законодавством процедура, яку виконують згідно із чітко встановленою інструкцією під наглядом спеціальної комісії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus