USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Від радіаційного та хімічного впливу у волинян немає засобів захисту

1 Листопада 2013 18:12
На Волині відсутні засоби індивідуального захисту населення, оскільки майно мобілізаційного резерву вже розбазарено.
Про це йдеться у паспорті проекту обласної Програми забезпечення непрацюючого населення засобами радіаційного та хімічного захисту на 2014-2018 роки, – повідомив власкор IA ZIK.
В умовах розташування області неподалік Рівненської АЕС, наявності великої кількості хімічно небезпечних підприємств посилюється необхідність забезпечення непрацюючого населення засобами індивідуального захисту.
«Територія Маневицького району розташована у межах 30-кілометрової зони Рівненської АЕС, у яку потрапляють 46 населених пунктів, де проживає близько 40 тисяч людей. Крім цього, на території області розташовано 12 хімічно небезпечних об’єктів, де зберігається і використовується у технологічному процесі понад 20 тонн хімічно небезпечних речовин, у зону можливого хімічного ураження яких потрапляє понад 28 тисяч людей», – йдеться у документі.
Тим часом Держкомрезерв розбронював і реалізував майно мобілізаційного резерву (промислові протигази ГП-5 у кількості 259,920 тисячі, дитячі протигази ПДФ – 108,008 тисячі, камери захисні дитячі КЗД – 13,504 тисячі), що зберігалося на складах майна ІІ групи облдержадміністрації у зв’язку із закінченням дії установленого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 26 листопада 2003 року № 702-р.
Оскільки забезпечення засобами індивідуального захисту непрацюючого населення здійснюється за рахунок місцевих бюджетів, програмною класифікацією видатків кошти на ці цілі не передбачені, питання залишається не вирішеним, стан забезпеченості засобами індивідуального захисту не відповідає вимогам чинного законодавства у цій сфері.
«Це може призвести до численних втрат населення області, яке проживає у зонах можливого хімічного забруднення в разі виникнення надзвичайної ситуації на радіаційно та хімічно небезпечних об’єктах. У 2008 – 2013 роках на території України виникло 109 надзвичайних ситуацій та подій, пов’язаних з негативним впливом небезпечних хімічних речовин», – констатується у документі.
За останні 5 років засоби індивідуального захисту для непрацюючого населення не закуповувалися.
Загалом на ці цілі упродовж 2014-2018 років планується виділити майже мільйон гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus