USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Рожищі немає незаконно закопаних в землю хімікатів. СПРОСТУВАННЯ

3 Грудня 2013 16:05
На території Рожищенського району відсутні місця захоронення хімічних засобів захисту рослин.

Про це повідомили у прес-службі Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Волинській області.

В Управлінні спростовують оприлюднену в ефірі програми «Новини» телеканалу «Інтер» 20 листопада 2013 року інформацію про те, що на території Рожищенського району наявні захоронення непридатні до використання хімічних засобів захисту рослин.

Відповідно до результатів службового розслідування, у 2009 році Рожищенська районна державна адміністрація уклала угоду з ПП «Крес» про вивезення з території району на утилізацію непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин (пестицидів).

Таким чином, організація, що має відповідну ліцензію на здійснення цих робіт, 23-24 липня 2009 року здійснила роботи із герметизації 11 240 кілограмів небезпечних пестицидів та вивезла їх для утилізації на спеціалізованому підприємстві в місті Шостка Сумської області. А 11 жовтня 2012 року здійснені остаточні роботи з очищення приміщення колишнього складу отрутохімікатів від залишків піддонів і тари. У спеціальній упаковці вони також вивезені за межі району для утилізації на підприємстві.

Відтак, оприлюднений засобом масової інформації факт про незаконне захоронення рятувальниками 400 літрів небезпечних хімічних речовин у місті Рожище Волинської області не відповідає дійсності. Утилізація залишків хімічного захисту рослин силами рятувальників тим більше неможлива, оскільки аварійно-рятувальний загін спеціального призначення Управління ДСНС України у Волинській області не має ліцензії на здійснення операцій у сфері поводження з небезпечними відходами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Миша Показати IP 3 Грудня 2013 16:39
Особисто знаю представників сільрад, які закопували хімікати в лісі, в т.ч. в Рожищенському районі. Виправдовувались - грошей на утилізацію нема, а екологія щороку штрафує... Так що незаконно закопана трутка у районі є, не сумнівайтесь. А от щодо конкретних озвучених тут фактів - хто-зна, хочеться все ж вірити нашим МНС-никам (Інтер бува часто помиляється в репортажах з регіонів).
дивно до Миша Показати IP 3 Грудня 2013 17:21
інтер, може, і помиляється, а УМВС? навряд...на телеканал не варто стрілки перекидати. це інформація міліції. справа ж була.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus