USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькі водії й пішоходи ніяк не порозуміються

2 Листопада 2011 13:35
Головні причини травматизму на луцьких дорогах: перевищення швидкості та перехід дороги не за правилами. За останні два тижні через ці обставини постраждали 10 лучан.
Про це повідомляє телеканал НТН .
У тому, що «зебра» - безпечна зона для пішохода, у Луцьку сумнівається і старий, і малий. Люди кажуть: ступити на неї, не боячись потрапити під колеса - можна, хіба, якщо поряд наряд ДПС. Тоді водії вмить стають чемними, і гальмують ще за 20 метрів до переходу. За інших обставин перетнути проїжджу частину - справжній подвиг.

Лучанка Валентина розповіла: «Ми скільки йдемо з дітьми - і їдуть. Особливо, ці іномарки всякі різні. Навіть не зупиняються». Лучанин Віктор додав: «Буває. Інколи жінки. Дуже неповажно ведуть себе на пішохідних переходах».

Як усе відбувається насправді журналісти спостерігали в середмісті. Не минає і трьох хвилин, а перший порушник уже є. Поспішаючи у справах, цей чоловік на «Ланосі» не поступився дорогою пенсіонерці. І це попри те, що жінка була на середині пішохідного переходу.

Водій Олександр пояснив: «Трохи спішив, виїжджав, швидкість невелика була. Там літня жіночка була, стала на переході, мене пропускає. А я поїхав ну, і… Я визнаю, що був не правий, мусив би пропустити жінку згідно правил».

На щастя, цього разу на «зебрі» ніхто не постраждав, а ось минулого тижня за схожих обставин до реанімації потрапило п'ятеро людей.
Про один з прикрих випадків розповів інспектор міськвідділу ДАІ Вадим Оксенюк: «Як пояснювали очевидці даної ДТП, від удару пішохода відкинуло аж на слідуючий пішохідний перехід, що знаходився на другій стороні перехрестя. Автомобіль занесло, він виїхав на тротуар, але водій був у шоковому стані, злякався - і тому місце пригоди залишив».

Втім, порушують правила не лише водії. Частина автопригод трапляється і з вини пішоходів. Вони раптово з'являються на проїжджій частині, перетинають дорогу на червоне світло. У цьому переконує начальник міськвідділу ДАІ УМВС в області Віктор Главічка: «Потік транспорту великий, інтенсивність велика, особливо по центральних магістралях. А пішоходи, зазвичай, переходять проїзну частину, де їм заманеться. Тому до них теж будемо вживати заходи. Інспектори будуть зупиняти і складати адмінпротоколи. Штраф - від 51до 85 гривень».

Та штрафи не допоможуть, доки водії та пішоходи не почнуть поважати одне одного. Статистика свідчить: до такого взаєморозуміння далеко. З початку року в Луцьку трапилося 95 ДТП, у яких 6 людей загинуло, а 110 - серйозно травмувалися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
автолюбитель Показати IP 2 Листопада 2011 13:51
Стараюсь пропускати усіх пішоходів, але нажаль не всі вони йдуть чере "зебру" - 90 відсотків валить,зрізає, перебігає й лупашить як їм заманеться. Ваажаю дуже проблемною привокзальну площу де усі йдуть подіагоналі незвертаючи уваги на тротуари. крім того, на вулицях де відбувався ремонт проїджою чатиною йшли усі: від мами з коляскою до бабусі з візком. складалось враження що глухі, німі або зомбі.
Лучанин до автолюбитель Показати IP 2 Листопада 2011 18:28
За все своє життя не пам'ятаю щоб на привокзальній площі були місця для переходу, окрім як на її початку. Якщо перехід за 10м, то до нього ще підійдуть, але якщо більше ніж за 100, то що ви хочете від людей? Тут всі претензії до комунальних служб та ДАІ!
SysR Показати IP 2 Листопада 2011 14:13
В нас пішоходи це стадо. По зебрі ходять гуськом по одному, разом в купки ще не навчились збиратись. Але є і такі унікуми що думають що навушники чи мобілка це ключ до безсмертя, бо як ступає на зебру навіть не оглянесться по сторонам. Водії стануть чемними коли пішоходи почнуть вчити правила ПДР і нести відповідальність на рівні з ними, а не використовувати лише право переваги на зебрі.
Лучанка Показати IP 2 Листопада 2011 15:38
...Водії офігєть!Позорише-це тільки наше Б.И.Д.Л.О. таке може казати,бо воно думає,що їде на Жигулях,-то воно тут не відомо хто, а ти йде, реально на пішохідному переході і 255 раз глянеш чи нібе неадекватів нема, бо в нас бабло вирішує ж все! А саме смішне те-що на Лексусах,дійсно,от скажу про Лексуси водіїї цього автомобіля стають нормально на пішоходах, а ось українські Лануси, Жигулі,"Дачі" всякі там, Волги і т.д. і т.п. НІКОЛИ НЕ СТАНУТЬ,А ЩЕ ЯКЩО ДІЙСНО ДІВЧИНА ЇДЕ ЗА РУЛЕМ НІССАНУ, ТО ТА САМА ПІСНЯ...,бо в нас на тих жуках переважно і їздять дівчата-жінки! Такщо не знаю,що хто б мені не казав, але ВОДІЇ БІЛЬШЕ ПРАВИЛА ПОРОШУЮТЬ НІЖ ПІШОХОДИ!!!А виною хто? ВЛАДА!БО ВІДІБРАЛИ Б ЗА ТАКЕ В НИХ АВТО,РАЗ,ДРУГИЙ,ТРЕТІЙ-ТО ті мабуть б навчилися себе вести за рулем і тверезо думати!!!
Гачок до Лучанка Показати IP 2 Листопада 2011 18:22
Напевне нема можливості куити АВТО- а якщо купиш, то прчитай іще раз те ,що сама написала!
Кіт Показати IP 2 Листопада 2011 17:16
коли у водіїв за порушення проїзду пішохідних переходів будуть забирати авто, то у пішоходів - що??? ноги виривати??? порушують правила і ті і другі. сам особисто виступаю в ролі і водія і пішохода. Зібравшись ступити на перехід, завжди!!! зупинюсь на краю тротуару щоб переконатись у безпеці, а в той момент якесь чудо пре і навіть не дивиться на дорожню ситуацію. повбивавби.... а за "паравозіки" взагалі мовчу... будучи за кермом, пропускаю завжди адекватних пішоходів, і це не важко, особливо коли зі свого боку пішохід "показує" свої наміри, а не тупо валить на проїжджу частину. імхо, коли пішоходи і водії будуть ПОВАЖАТИ один одного, тоді буде менше претензій і плакучих наслідків.
Кіт Показати IP 2 Листопада 2011 17:20
коли у водіїв за порушення проїзду пішохідних переходів будуть забирати авто, то у пішоходів - що??? ноги виривати??? порушують правила і ті і другі. сам особисто виступаю в ролі і водія і пішохода. Зібравшись ступити на перехід, завжди!!! зупинюсь на краю тротуару щоб переконатись у безпеці, а в той момент якесь чудо пре і навіть не дивиться на дорожню ситуацію. повбивавби.... а за "паравозіки" взагалі мовчу... будучи за кермом, пропускаю завжди адекватних пішоходів, і це не важко, особливо коли зі свого боку пішохід "показує" свої наміри, а не тупо валить на проїжджу частину. імхо, коли пішоходи і водії будуть ПОВАЖАТИ один одного, тоді буде менше претензій і плакучих наслідків.
Лучанин Показати IP 2 Листопада 2011 18:45
Шановні, а ви з такими коментарями ще до Євросоюзу хочете? Та вас і до минулих періодів зась! Я розумію, що всі ідеально здорові, народилися в автомобілі, в туалет на ньому їздимо, на ПДР нам взагалі ... Я дуже радий що ви ніяк не можете зрозуміти що в наш час майже всі люди хворі і так як вам хочеться реагувати на те що робиться на дорозі не можуть. Саме через це і існує в ПДР пункт що пішоходи на переході мають пріоритет. Для тих хто вважає що ці людин повинні сидіти вдома є теж відповідь - не сідайте за кермо, якщо не можете адекватно реагувати на поводження пішоходів, про це теж в правилах написано. Ви теж, принаймні, зістаритесь і не зможете швидко переходити через дорогу, так що подумайте хоча б про це. Мабуть своїх батьків за це ви матом не криєте? Так як в політиці немає взаємоповаги, так її і немає на вулицях, т.я. це теж політика, тільки політика безпеки. Вихід тільки один: всі без вийнятків повинні в один момент часу почати поважати один одного і дослухатись один до одного. Але ж кожен думає, що це повинен бути не він!!! То чого ж ви хочете?..
Сергій Показати IP 2 Листопада 2011 19:36
Я водій коли за кермом, а в інших випадках пішохід, тому прекрасно розумію проблему,адже щодня бачу на вулиці не адекватних учасників руху з обох сторін,але вважаю якщо при ЧП найбільше травмується пішохід він же має бути обачнішим і сам завжди підходжу до зебри дивлюсь у бік зліва звідки в першу чергу можлива небезпека, а також праворуч так як там та ж сама небезпека коли проходиш до середини переходу, якщо за 50-100 метрів є рух я очікую коли припиниться звісно враховуючи візуально швидкість та динаміку руху, коли підходжу до переходу по якому пішоходи завершують перехід і автомобілі зібралися більше одного я ніколи собі не дозволяю нагло здійснювати перехід адже люди так само поспішають і вони звісно будуть обурені тим, що треба знову чекати бо одна персона знає , що йде по зебрі, тоді як водій кажу мене дратує коли буквально несуться на перехід , а тільки ступивши на зебру починається виіндючування типу я "курка" дивись на мене як я верчу задом і ніколи ніхто навіть не прискориться, а через таких нашим містом треба їхати на роботу тролейбусом чи маршруткою з одного кінця в інший годину, не розумію чому зебри малюють через кожні 10 метрів , а в інших місцях де потрібні їх немає жодної, також було б добре працівникам ДАІ час від часу контролювати рух по колу особливо швидкість з якою літають по ньому і після кола завжди є перехід і ніколи не можна безпечно пройти зеброю бо дивишся немає , а ступив два три кроки і все "шумахер" на бОГДАНі просвистів дзеркалами в тебе над головою. Часто порушують при обгоні з правого боку, особливо дратує, коли ти зупиняєшся щоб пропустити пішохода ,а в той же час у дзеркалі якесь не адекватне несеться з шаленою швидкістю і не доганяє того що я уповільнююсь щоб пропустити пішохода, навіть не уявляю як себе можна потім почувати коли ти пропустивши пішохода його ж провокуєш попасти під колеса того що несеться і ти реально нічого не в змозі змінити тому прохання до всіх будьте обачні та обережні не довіряйте своє життя просто білій полосі на дорозі ,а думайте головою та дивіться в оба :) Щастить!
Sergej до Сергій Показати IP 3 Листопада 2011 10:11
+100

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus