USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

ВІДЕОзвернення визволеного українського воїна

16 Жовтня 2014 13:59
Визволений з полону боєць записав звернення до побратимів, які ще не вирвалися з катівень терористів.

Сергій був звільнений з полону 10 жовтня з міста Сніжне. Переговорами щодо звільнення займався Володимир Рубан, керівник Центру звільнення полонених та заручників у зоні АТО.

У полоні ДНР на той момент знаходилося більше 10 однополчан Сергія. «Хлопці, тримайтесь, і все буде добре. Допомога за вами прийде», - з упевненістю, хоч і не в силах стриматися від сліз, звертається до побратимів боєць.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВІЙСЬКОВІ ПОВЕРТАЮТЬСЯ З ПОЛОНУ. СПИСОК

Відеозверенням вояка до тих, хто досі залишається в темних донецьких катівнях, поділилася у Фейсбуці волинянка Леся Кос.

«Просто подивіться це відео, зазирніть в очі того хлопчини, якого полон зробив мудрим не по літах. Послухайте і почуйте.

Доки в полоні лишаються наші хлопці і громадяни, доки лунають вибухи у житлових кварталах, ніхто не має морального, людського права створювати ординські походи чи то під ВР, чи ще кудись. Кортить помахати палками, кинути бруківкою? - гайда на передову. Звільніть хоч метр української землі, витягніть з полону хоч одну людину», - написала Леся.

Відео розмістив на Youtube Sergii Stetsenko:



До слова, Володимир Рубан закликає родичів полонених бійців бути обережними в телефонних розмовах щодо звільнення з полону. З'явилася інформація, що до родичів полонених або тих, хто зник безвісти, телефонують невідомі особи, нібито від імені Центру звільнення полонених, та вимагають гроші за нібито визволення з полону.

Володимир Рубан наголошує, що працівники Центру ніколи не займалися і не займаються звільненням за гроші.

"Якщо "людина" дійсно утримує полоненого, то ніщо не заважає йому передати полоненому телефон. У всіх інших випадках Вам телефонує шахрай і аферист", - пише Володимир Рубан.




Також є випадки шахрайства, коли невідомі телефонують родичам полонених бійців, представляючись бойовиками. Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, працівники СБУ затримали 35-річного мешканця Маріуполя, який протягом останніх двох місяців телефонував родичам захоплених терористами людей і від імені бойовиків вимагав гроші за їхнє звільнення. Інформацію про тих, хто потрапив у полон до бойовиків, шахрай відшукував через Інтернет.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus