USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Імпортним лікам відсьогодні важче «заїхати» в Україну

1 Березня 2013 14:42
З першого березня фармкомпаніям доведеться отримувати спеціальні дозволи на імпортні ліки.

Згідно з наказом Міністерства охорони здоров’я України від 20 лютого і законом України ліцензування окремих видів діяльності, з сьогоднішнього дня в Україні вводиться ліцензування імпортних ліків. Про це повідомляє «Сегодня».

Так, з 1 березня 2013 року набув чинності Закон про ліцензування імпортних ліків № 5038-VI., згідно з яким лікарські засоби можуть завозити на територію країни тільки за наявності сертифікату якості та відповідної ліцензії на імпорт.

У Державній службі лікарських закладів відзначили, що це призведе до зниження цін на медпрепарати. 20 лютого на їх сайті опублікували наказ міністерства про механізм видачі нових ліцензій на імпорт медичних препаратів. Для здобуття ліцензії імпортерові досить подати заяву, - заявила міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
андрiй76 Показати IP 1 Березня 2013 16:23
Хороший закон.Не одному посереднику"пайка обріжеться".Тільки б це не позначилось на кількості імпортних медикаментів у країні,а якість і ціна ліків через деякий час мають бути у виграші...
Архіваріус Показати IP 1 Березня 2013 18:54
З яких пір нові правила, що створюють перешкоди виробникам і імпортерам призводять до здешевлення продукції? Це підприємцям додаткові дозволи, які неминуче підвищать вартість імпортних ліків. Просто не було цьогоріч свинячого грипу і паніки. Як підняти аптечну мафію? Правильно - створити ажіотаж на ринку, і уся залежана імпортна продукція скупиться, під ноль. А це - мільйонні прибутки. Банда.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus