USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Військова прокуратура завела кримінал на тисячу волинян

23 Квітня 2015 22:51
Більше сотні кримінальних проваджень військова прокуратура Луцького гарнізону відкрила за самовільне залишення військовослужбовцями військових частин.

Про це стало відомо під час брифінгу щодо мобілізаційних питань, який відбувся у облдержадміністрації сьогодні, 23 квітня.

Військовий прокурор Луцького гарнізону Олександр Курсов повідомив, що основна категорія справ, які розслідуються військовою прокуратурою на Волині - це провадження щодо військовослужбовців, які самовільно залишили військові частини.

З його слів, з минулого року розпочато близько 100 кримінальних проваджень за цією статтею. За цими провадженнями проходять 1072 особи, які ухиляються від проходження служби. З цієї сотні проваджень склали 62 обвинувальних акти, з них розглянули 48, ще 14 перебувають на стадії розгляду.

Військовий прокурор наголосив, що демобілізація не звільняє від кримінальної відповідальності.

«Сам факт, що цих військовослужбовців демобілізують, не є підставою для звільнення від кримінальної відповідальності. Адже злочин був вчинений і моментом закінчення правочину є явка у військову частину», - пояснив Роман Курсов.

Виконувач обов’язків військового комісара області Роман Кулик, своєю чергою, додав, що до кінця травня триватиме демобілізація. Відтак, він звернувся до військовослужбовців, які значаться в «самоволці», все-таки повернутися в частини. Адже у військовій прокуратурі запевняють, що явка у військову частину може розглядатися як пом’якшуюча обставина.

Крім того, у військовому комісаріаті переконують, що в таких випадках військовослужбовцям можуть порадити й до кого звернутися за захистом. Зі слів Романа Кулика, одна з Дніпропетровських компаній, яка захищає військових у цих питаннях, запевнила у співпраці. Крім того, комісар повідомив, що облдержадміністрація ініціює амністію для таких військовослужбовців. Як інфомує Волинська газета, відповідного листа Президентові України Петру Порошенку надіслав голова облдержадміністрації Володимир Гунчик.

Ним очільник ОДА пропонує оголосити амністію тим військовослужбовцям, які самовільно залишили військові частини, а потім повернулися до них та уклали контракт на продовження служби.

«Волинська обласна державна адміністрація вносить на Ваш розгляд пропозицію щодо оголошення амністії військовослужбовцям, які брали безпосередню участь у бойових діях у зоні проведення АТО та самовільно залишили військову частини після повернення частини до пункту постійної дислокації, а у подальшому повернулися у військову частину та уклали контракт на продовження військової служби на строк до закінчення особливого періоду або до оголошення рішення про демобілізацію», – зазначено у документі.

Наразі це питання розглядається керівництвом, пояснив комісар області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 23 Квітня 2015 23:28
Итак, каждый четвертый из мобилизованных дезертировал. Учитывая то, что Волынь - одна из самых упоротых областей, вполне реальной становится проскочившая информация о том, что по Украине уже дезертировало минимум треть мобилизованных. Поэтому готовьтесь к пятой и шестой волнам могилизации.
Анонім до Анонім Показати IP 24 Квітня 2015 00:31
не факт, що дезертирували. вони могли загинути, а їх просто об`явили дезертирами, щоб у статистиці показувати мінімальні втрати. якщо українці взнають скільки насправді загинуло людей у цій війні - вони масово почнуть вимагати у влади припинення війни і виконання мінських домовленостей.
Правда до Анонім Показати IP 24 Квітня 2015 08:02
Да ты Контра!!!!!!!! СБУ контру к ответу!!!!!!!
А до Правда Показати IP 24 Квітня 2015 08:41
А ти горбата правда
горбатой правде до Правда Показати IP 24 Квітня 2015 10:55
На причинном (пишу так из уважения к правилам) месте имеем твоё сбу.
аноністу Показати IP 24 Квітня 2015 00:06
Ти й поняття не маєш про що мелеш
Анонім до аноністу Показати IP 24 Квітня 2015 00:33
це Порошенко меле: "Я могу сейчас обнародовать эту страшную статистику. В первой волне мобилизации процент дезертиров составлял почти 30%." - http://ru.tsn.ua/politika/poroshenko-nazval-strashnuyu-statistiku-dezertirov-v-ukrainskoy-armii-vo-vremya-pervoy-volny-mobilizacii-416830.html
Андрій до аноністу Показати IP 24 Квітня 2015 08:22
Саме ти мелеш, а він вказує конкретні факти. А тепер завий про кремлівських тролів, ти більше нічого не можеш.
российский троль Показати IP 24 Квітня 2015 12:14
Нужно воевать за свой народ , а не за алигархов и всяких баптистов вместе с "кроликами". А 90% народа в светлое будущее с Парашнко и ему подобных не верит.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus