USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Військова служба – це місія»: у Луцьку відзначили День Збройних сил України

6 Грудня 2017 15:29
Щорічно 6 грудня у нашій державі відзначається День Збройних Сил України. Відтак, у Палаці культури міста Луцька зібралися волинські військовослужбовці, аби відсвяткувати своє професійне свято.

Так, урочистості розпочалися з виконання Гімну України, а також з хвилини мовчання, якою присутні вшанували загиблих на сході воїнів.

Отець Михайло Бучак за поданням ГО «Військові капелани Волині», з благословення митрополита Луцького і Волинського Михаїла вручив почесні нагороди людям, які прикладають великі зусилля для збереження України та її суверенітету.


У вітальному слові перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик зауважив, що в 2014 році всі казали, що в України немає армії, втім, на його думку, в нашій державі армія є.


«Наша армія - це військо не солдатів, а воїнів, бо солдати – це ті люди, які сліпо виконують наказ без серця, без волі, без відчуттів. Воїни – це ті, хто прямо з Майдану пішов на схід не тому, що їм віддали наказ, а тому, що в них було внутрішнє переконання, розуміння та усвідомлення того, що потрібно рятувати країну. Наше військо - найсильніше у світі, адже його підтримує народ», - сказав Олександр Пирожик.

Своєю чергою, радник міського голови Ігор Поліщук підкреслив, що військова служба – це не робота, а місія у житті.


«Сьогодні ми з впевненістю можемо говорити про те, що ми маємо новонароджене українське військо, яке в рази потужніше від того, яким воно було декілька років тому, яке впевненіше в собі та своїх діях.

Ми маємо таку українську армію, яка змінила відношення українців до військової служби. Я хочу подякувати всім військовослужбовцям за вашу жертовність та мужність, а також згадати військових капеланів – людей, які промовляють Боже слово в надзвичайно непростих умовах, та не дають втратити віру. Також я хочу згадати волонтерів, які в період, коли наша держава була ослаблена, взяли на себе її функції.

Я дякую медикам, котрі врятували тисячі життів, та дали їм можливість повернутися додому. Військову службу не можна назвати роботою, адже це місія в житті. Бажаю усім Божого благословення, здоров’я та терпіння вашим родинам, адже надзвичайно непросто чекати, коли твоя близька людина повернеться з бойових дій. Нехай наступне покоління державних діячів належно оцінить той вклад у відродження армії, який був зроблений вами», - зазначив Ігор Поліщук.

Опісля привітальних слів представники міської та обласної влади нагородили волинських військовослужбовців почесними грамотами та відзнаками.


Далі дійство продовжилося святковим концертом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Koshka Показати IP 6 Грудня 2017 15:49
Невже Звєрєва не встигла??? Дивно, вона всюди встигає....
Фатит Показати IP 6 Грудня 2017 15:52
Так це місія бути "киданутим" державою. Щось я щасливих облич не побачив.
Koshka Показати IP 6 Грудня 2017 16:09
А перед тим відзнаку від Президента приймала в Вол-Волинському, а сама агітує за Саакашвілі... Як це називається????
Микола Показати IP 6 Грудня 2017 16:24
Де батьки загиблих в АТО???
свг Показати IP 6 Грудня 2017 18:06
а де перші особи області міста? невже ці хлопці не заслужили більшої поваги а не привітання якихось позаштатних радників і заспупників по незрозумілих питаннях. ганьба
Анонім до свг Показати IP 7 Грудня 2017 09:18
Розуй очі
КЛАВА Показати IP 7 Грудня 2017 09:10
А де ветерани, таке враження - зібрався міжусобойчик , типа ми крутанули війнушку на Сході - 2.300 - лягло у землю,а за 10 років з ДРА на Вкраїну прийшло 2.370 трун у цинковому облачении, а ви наші захисники- нате вам дипломчики ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus