USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Військовий літак РФ порушив повітряний простір НАТО

23 Жовтня 2014 08:14
Російський літак-розвідник типу Іл-20, який без дозволу вторгся в повітряний простір Естонії, виявили над Балтійським морем. Про це інформує Espreso.tv.

Інцидент стався 21 жовтня неподалік від естонського острова Сааремаа, повідомив представник альянсу в Брюсселі в середу, 22 жовтня, передає Еспресо.TV з посиланням на Deutsche Welle.

З його слів, в повітря були підняті португальські винищувачі F-16, забезпечують безпеку в регіоні. Вони встановили з російським Іл-20 візуальний контакт і змусили його розвернутися.

Згідно з даними НАТО, російський літак летів в бік Данії та вторгся в повітряний простір альянсу на 600 метрів. Крім португальських винищувачів в операції були задіяні також винищувачі бельгійських і шведських ВПС. Повідомляється, що російський Іл-20 знаходився в повітряному просторі Естонії близько однієї хвилини.

Між тим міністерство оборони РФ традиційно спростовує факт вторгнення літака російських ВПС у повітряний простір Естонії. Як повідомили у відомстві, військовий літак "робив плановий навчально-тренувальний політ ... над нейтральними водами Балтійського моря". Вчинення польоту відповідало міжнародним правилам використання повітряного простору, підкреслили в Міноборони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
хрущ Показати IP 23 Жовтня 2014 09:38
У ботоксного недомірка зовсім криша поїхала
Та Показати IP 23 Жовтня 2014 10:37
напевно, заблудились знову..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus