USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Влада Волині мріє про пластикові вікна

6 Травня 2011 13:57
Для того, аби втілити в життя нову регіональну програму з підвищення енергозбереження Волинської області, потрібно близько одного мільярда гривень.

Про це під час засідання постійної депутатської комісії Волинської обласної ради з питань бюджету, фінансів та цінової політики у четвер, 5 травня, розповів начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури Волинської ОДА Леонід Кирильчук.

Посадовець каже: попередня програма закінчилась ще у 2010 році, відтак на часі затвердження нової та більш досконалої, яку планують впроваджувати протягом 2011-2015 років.

За словами Кирильчука, у новій програмі передбачено сприяти тим волинянам, які мають намір утеплювати свої помешкання, замінюючи старі двері та вікна на сучасні енергозберігаючі. Зокрема, охочим економити тепло пропонується кредитування на вигідних умовах, згідно яких, банківські відсотки погашуватимуть коштом обласного чи місцевих бюджетів.

Кирильчук також наголосив, що особливу увагу треба приділяти популяризації енергозберігаючих заходів в області.

Члени депутатської комісії підтримали пропозиції Кирильчука та рекомендувала сесії Волиньради затвердити нову програму з енергозбереження.

Проте обранець облради, голова Ковельської РДА, «регіонал» Іван Смітюх запропонував створити ціле комунальне підприємство, яке б контролювало якість енергозберігаючих вікон. Він каже, що нині дуже багато бізнесменів продають неякісні пластикові вікна як окремим людям, так і бюджетним установам. До всього, реалізують матеріали втридорога.

«Я робив для себе аналіз. Так от, у нас самі дорогі вікна. Дорожчі навіть, ніж у Литві чи Польщі», – висловився він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ласковая Показати IP 6 Травня 2011 15:14
Якість вікон дійсно потрібно перевіряти. В нас на роботі пластикові вікна. Коли на дворі сильний вітер, то ввони вввввввиють як собака і з них страшенно дме. Міняли склопакет, нічого не дало. От тобі й пластикові вікна, от тобі й енергозбереження.
Дмитро Показати IP 7 Травня 2011 12:20
Якісний продукт відповідно і коштує! А що потрібно бюджетним установам: на папері подорожче, фактично по-дешевше, відкат в кишеню! Ось і маєте дорогезні по-бумагах вікна, які можна за ДСТУ встановлювати лише в сараї та свинарники!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus